Κορωνοϊός - Τουρκία: Σε καραντίνα χιλιάδες προσκυνητές που επέστρεψαν από Σαουδική Αραβία
Σε καραντίνα έχουν χιλιάδες μουσουλμάνοι πιστοί που επέστρεψαν από προσκύνημα στη Σαουδική Αραβία, λόγω των ανησυχιών για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, έγινε γνωστό από Τούρκους αξιωματούχους.
Σύμφωνα με το Associated Press, το μέτρο της καραντίνας αφορά περισσότερους από 10.300 προσκυνητές.
Στα πλάνα που πρόβαλαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, διακρίνονται λεωφορεία να μεταφέρουν τους προσκυνητές και να κινούνται κατά μήκος της λεωφόρου που συνδέει το αεροδρόμιο της Άγκυρας με την πόλη, στο πλαίσιο της επιχείρησης να απομονωθούν όσοι επιστρέφουν σε φοιτητικές εστίες.
Η Τουρκία, όπου έχουν καταγραφεί έξι κρούσματα του νέου κορωνοϊού, έχει εντείνει τα μέτρα για να αποτρέψει τη διασπορά της νόσου, κλείνοντας σχολεία και πανεπιστήμια, διεξάγοντας αθλητικές εκδηλώσεις χωρίς θεατές και αναστέλλοντας τις πτήσεις προς πολλές χώρες.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Φαχρετίν Κότζα, έδωσε εντολή όσοι επιστρέφουν από το προσκύνημα Ούμρα να τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, εξηγώντας ότι ένας άνθρωπος που επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα απο εκεί ήταν το έκτο κρούσμα στη χώρα.
«Όλοι οι επιβάτες που επιστρέφουν από το Ούμρα από χθες το βράδυ (σ.σ. Σάββατο) τίθενται σε καραντίνα, σε διαφορετικά δωμάτια σε φοιτητικές εστίες», έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας ότι όσοι θεωρούνται ύποπτα κρούσματα θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία για εξετάσεις.
Κοινή δήλωση δέκα Ευρωπαίων ηγετών χαιρετίζει την εκεχειρία ΗΠΑ - Ιράν: Συνυπογράφει ο Μητσοτάκης
16:54
Πώς θα κινηθούν μετρό και λεωφορεία το Πάσχα - Αποσύρονται νωρίτερα το Μεγάλο Σάββατο
16:50
Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να στείλει ναυτική αποστολή στα Στενά του Ορμούζ για να ασφαλίσει τις διελεύσεις
16:44
Κίνηση: Στο «κόκκινο» Κηφισός και Αττική Οδός - Ξεκινά η έξοδος των πρώτων εκδρομέων
16:40