ΚΟΣΜΟΣ

Το σχόλιο του Ερντογάν μετά την τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ και Μακρόν

Το σχόλιο του Ερντογάν μετά την τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ και Μακρόν
AP Photo

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχε με τους ηγέτες της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και της Γαλλίας Εμάνουελ Μακρόν αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν

«Βρήκαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε εκτενώς πολλά θέματα, όπως την καταπολέμηση του κορωνοϊού και την ανθρωπιστική κατάσταση στο Ιλντίμπ της Συρίας, λύσεις για την κρίση στη Συρία, το ζήτημα αιτούντων άσυλο και τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ», ανέφερε ο κ. Ερντογάν στη δήλωσή του.

«Σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία που βιώνουμε σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, θα δραστηριοποιήσουμε πιο ενεργά τους μηχανισμούς διπλωματίας και συνεργασίας και θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις προσπάθειές μας να επιλύσουμε τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό» προσέθεσε.

Οι ηγέτες Τουρκίας, Γερμανίας, Βρετανίας και Γαλλίας συζήτησαν χθες σε τηλεδιάσκεψη τις εξελίξεις στη Συρία και την μεταναστευτική κρίση, καθώς και πιθανές κοινές δράσεις για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

«Στην τετραμερή συνομιλία μεταξύ των ηγετών Τουρκίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας και Γερμανίας, οι πλευρές συζήτησαν κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, για ανθρωπιστική βοήθεια στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, το μεταναστευτικό ζήτημα, την κατάσταση στη Λιβύη και τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ», υπογράμμισε νωρίτερα η τουρκική προεδρία.

Η επικοινωνία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον είχε προγραμματιστεί μετά την απόφαση της Άγκυρας να ανοίξει τα σύνορά της σε πρόσφυγες και μετανάστες για να περάσουν στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ