ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκική ΜΚΟ: Επιστρέφουν στην Κωνσταντινούπολη πρόσφυγες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα

Τουρκική ΜΚΟ: Επιστρέφουν στην Κωνσταντινούπολη πρόσφυγες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα
INTIME

Στην Κωνσταντινούπολη επιστρέφουν λόγω κορωνοϊού οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ανδριανούπολη και τα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπως αναφέρει η τουρκική ΜΚΟ «Δίκτυο Αλληλεγγύης Μεταναστών» στην τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα Bianet.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται απέναντι από τις Καστανιές, στον καταυλισμό του Παζάρκουλε, είναι οι πλέον ευάλωτοι να κολλήσουν τον ιό και έτσι οι τουρκικές Αρχές αποφάσισαν να λάβουν άμεση δράση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 300 άνδρες της στρατοχωροφυλακής ενημέρωσαν πρόσφυγες και μετανάστες ότι θα πρέπει να εκκενώσουν την περιοχή και ήδη έχουν αρχίσει να μεταφέρονται με πούλμαν στον σταθμό λεωφορείων.

Οι περισσότεροι εξ αυτών επιθυμούν να παραμείνουν στην Κωνσταντινούπολη, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταφέρουν να περάσουν στη χώρα μας.

Εκπρόσωπος της τουρκικής ΜΚΟ είπε πως η μεταφορά τους από την Αδριανούπολη θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

«Υπάρχουν οικογένειες. Απόψε και συνεχώς θα συνεχίσουν να καταφθάνουν λεωφορεία και ο αριθμός των ανθρώπων θα αυξηθεί» τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στον σταθμό λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη υπάρχει ήδη αρκετός κόσμος ενώ συνεχίζουν να φτάνουν και πρόσφυγες και μετανάστες από άλλες περιοχές της Τουρκίας, που θέλουν να φτάσουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Οι πρόσφυγες χρειάζονται ένα μέρος να μείνουν και όλοι τώρα έχουν εστιάσει στο θέμα του ιού. Συστήνεται στους ανθρώπους να μείνουν στα σπίτια τους, αλλά οι πρόσφυγες δεν μπορούν να κάνουν ούτε το τεστ του κορωνοϊού. Όλοι αυτοί πρέπει να τοποθετηθούν σε σπίτια και όχι να μείνουν στους δρόμους», σημειώνει η εκπρόσωπος της ΜΚΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ