ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός στην Κίνα: Πρώτο εγχώριο κρούσμα μετά από τρεις ημέρες

Κορωνοϊός στην Κίνα: Πρώτο εγχώριο κρούσμα μετά από τρεις ημέρες
AP Photo

Οι υγειονομικές αρχές της ηπειρωτικής Κίνας κατέγραψαν την Πέμπτη το πρώτο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορωνοϊού τις τελευταίες τρεις ημέρες, ωστόσο μεταξύ ταξιδιωτών από το εξωτερικό που επιστρέφουν στη χώρα εντοπίζονται τα συντριπτικά περισσότερα νέα κρούσματα μόλυνσης.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης εντοπίστηκαν 55 νέα κρούσματα, με όλα πλην ενός να χαρακτηρίζονται «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί. Μία ημέρα νωρίτερα, κατέγραφε 67 κρούσματα.

Το ένα κρούσμα μετάδοσης του SARS-CoV-2 στο εσωτερικό της χώρας εντοπίστηκε στην επαρχία Τζετζιάνγκ, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης στην ηπειρωτική Κίνα έφθασε έτσι τα 81.340.

Άλλοι πέντε θάνατοι ασθενών διαπιστώθηκαν την Πέμπτη, με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας να ανέρχεται έτσι σε 3.292, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Πάνω από μισό εκατομμύριο τα κρούσματα παγκοσμίως

Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο τα κρούσματα του νέου κορωνοϊούσε όλον τον πλανήτη, με 23.293 ανθρώπους να έχουν πεθάνει σε όλον τον κόσμο από τα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.

Μέχρι τις 21.00 (ώρα Ελλάδας) το βράδυ της Πέμπτης, είχαν διαγνωστεί με τον SARS-CoV-2 505.580 άνθρωποι σε 182 χώρες και εδάφη. Ο αριθμός αυτός ωστόσο δεν αποτελεί παρά ένα κλάσμα του πραγματικού, αφού σε πολλές χώρες δεν γίνονται πλέον διαγνωστικές εξετάσεις παρά μόνο σε ανθρώπους που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Σχεδόν ένας στους πέντε (τουλάχιστον 108.900 άνθρωποι) ιάθηκαν.

Τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν 2.650 νέοι θάνατοι και 55.897 νέα κρούσματα. Οι χώρες με τα περισσότερα θύματα είναι η Ιταλία (662 νέοι θάνατοι) η Ισπανία (655) και η Γαλλία (365).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ