ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Βρετανία: Αυξήθηκαν κατά 31% οι νεκροί σε μία ημέρα - 759 στο σύνολο

Κορωνοϊός - Βρετανία: Αυξήθηκαν κατά 31% οι νεκροί σε μία ημέρα - 759 στο σύνολο
AP Photo

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι 759 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αφού νόσησαν από τον νέο κορωνοϊό, έως χθες στις 19:00 ώρα Ελλάδας, μια αύξηση 181 θανάτων σε διάστημα 24 ωρών.

Ο απολογισμός των νεκρών, που είναι αυξημένος κατά 31%, είναι ο έβδομος υψηλότερος παγκοσμίως μετά την Ιταλία, την Ισπανία, την Κίνα, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Στην Αγγλία, οι ασθενείς είναι ηλικίας μεταξύ 29 και 98 ετών και όλοι τους, εκτός από 4 ασθενείς, ηλικίας 82-91 ετών, αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα, αναφέρουν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 14.579 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με τον ιό στη Βρετανία.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ βγήκαν θετικοί στον ιό, έχοντας εμφανίσει ελαφρά συμπτώματα.

Και οι δύο έχουν τεθεί σε απομόνωση και εργάζονται από το σπίτι.

«Τις τελευταίες 24 ώρες ανέπτυξα ήπια συμπτώματα και βρέθηκα θετικός στο κορωνοϊός. Βρίσκομαι σε απομόνωση, αλλά θα συνεχίσω να ηγούμαι της κυβερνητικής απάντησης μέσω video-conference καθώς πολεμούμε αυτόν τον ιό. Μαζί, θα το αντιμετωπίσουμε», είναι το μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον.

O υπουργός Υγείας της κυβέρνησής του, ο Ματ Χάνκοκ, διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό, προκαλώντας σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τελικά το Γουέστμινστερ πιθανόν να αποτελεί πραγματικά hotspot της επιδημίας.

«Διαγνώσθηκα θετικός. Ευτυχώς τα συμπτώματά μου είναι ελαφρά και εργάζομαι από το σπίτι μου και είμαι σε απομόνωση», δήλωσε στο Twitter ο βρετανός υπουργός Υγείας.

Είχε συναντήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ είδε για τελευταία φορά τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, στις 11 Μαρτίου και παραμένει σε καλή υγεία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Η βασίλισσα είδε για τελευταία φορά τον πρωθυπουργό την 11η Μαρτίου και ακολουθεί όλες τις κατάλληλες συμβουλές σε σχέση με την ευημερία της», δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού.

Η βασίλισσα, 93 ετών, βρίσκεται τώρα στο Κάστρο του Ουίνδσορ, την κατοικία της δυτικά του Λονδίνου, μαζί με τον σύζυγό της, τον 98χρονο πρίγκιπα Φίλιππο, και μικρό αριθμό προσωπικού.

Προχθές, Τετάρτη, η βασίλισσα φαίνεται σε μια φωτογραφία να μιλάει στο τηλέφωνο καθώς πραγματοποίησε την καθιερωμένη εβδομαδιαία ακρόασή της με τον Τζόνσον εξ αποστάσεως.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έγινε γνωστό πως ο γιος της βασίλισσας και διάδοχός της στον θρόνο πρίγκιπας Κάρολος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Έχει ήπια συμπτώματα και είναι σε καλή υγεία στην κατοικία του στη Σκοτία, ανέφερε το γραφείο του. Ο Κάρολος είδε για τελευταία φορά τη βασίλισσα το πρωί της 12ης Μαρτίου, πριν από το νωρίτερο που θα μπορούσε να έχει μολυνθεί από τον ιό, δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού.

Σημειώνεται ότι η Βρετανία αρχικά υιοθέτησε μια εντυπωσιακά ήπια προσέγγιση στη χειρότερη υγειονομική κρίση από την επιδημία της γρίπης του 1918, αλλά στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση επιβάλλοντας αυστηρούς ελέγχους ύστερα από προβλέψεις ότι ο κορωνοϊός μπορεί να στοιχίσει τη ζωή ακόμα σε 250.000 ανθρώπους στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ