ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: 950 νέοι νεκροί στην Ισπανία - Ξεπέρασαν τις 10.000 συνολικά

Κορωνοϊός: 950 νέοι νεκροί στην Ισπανία - Ξεπέρασαν τις 10.000 συνολικά

Ξεπέρασαν σήμερα τους 10.000 οι νεκροί στην Ισπανία καθώς 950 άνθρωποι προστέθηκαν σήμερα στη μακάβρια λίστα των θυμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα. 

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας της χώρας, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 110.238, δηλαδή ελάχιστα λιγότεροι από εκείνον της Ιταλίας με 110.574 κρούσματα.

Οι νεκροί έφτασαν πλέον τους 10.003, παραμένοντας έτσι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως σε ανθρώπινες απώλειες με τρίτη τις ΗΠΑ, που μετρούν 5.116 νεκρούς.

Η αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων ωστόσο σε σχέση με χθες (102.136) δείχνει επιβράδυνση του ρυθμού στη χώρα.

Η χώρα φοβάται ωστόσο ότι θα κατακλυστούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), που ήδη έχουν ξεπεράσει τα όρια των δυνατοτήτων τους.

«Δεν υπάρχει επαρκής εξοπλισμός προστασίας» και «ο αριθμός των κλινών παραμένει ανεπαρκής», διαπίστωσε με πικρία μιλώντας στo Reuters ο Γκιγιέν ντελ Μπάριο, νοσηλευτής στη Μαδρίτη, ωστόσο σημείωσε τη μικρή μείωση της ροής στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου του.

Την τάση επιβεβαίωσαν οι αρχές. «Φαίνεται πως είμαστε ήδη πέραν» της κορύφωσης της εξάπλωσης και «οδεύουμε σε μείωση» των νέων κρουσμάτων, εκτίμησε ο διευθυντής του Κέντρου Αντιμετώπισης Υγειονομικών Εκτάκτων Καταστάσεων, ο Δρ. Φερνάντο Σιμόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ