ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Κύπρος: Τριάντα νέα κρούσματα

Κορωνοϊός – Κύπρος: Τριάντα νέα κρούσματα
AP Photo/Petros Karadjias

Σήμερα ανακοινώθηκαν τριάντα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο.

Τα νέα κρούσματα προέκυψαν μέσα από τη διενέργεια 698 διαγνωστικών εξετάσεων, ανακοινώθηκαν από τους αρμόδιους το απόγευμα του Σαββάτου. Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 426, περιλαμβανομένων των δέκα στις Βρετανικές Βάσεις.

Από τα 30 νέα κρούσματα, τα 13 προέκυψαν από ιχνηλάτηση επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 3 από ταξίδι, τρία από την Αραδίππου, ένα από ταξίδι και 13 από ιστορικό διερεύνησης.

Ο συνολικός αριθμός θανάτων από κορωνοϊό στην Κύπρο ανέρχεται στους 13

Συνομιλία των ΥΠΕΞ Κύπρου και Ρωσίας

Οι Υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Κύπρου συζήτησαν την Παρασκευή για την εξάπλωση του κορωνοϊού, ενώ αντάλλαξαν απόψεις και για θέματα φορολογικής συνεργασίας, αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στις 3 Απριλίου, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη με πρωτοβουλία της κυπριακής πλευράς, σημειώνεται.

«Οι Υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για τις εξελίξεις στις δύο χώρες σε σχέση με την εξάπλωση του κορωνοϊού. Aντάλλαξαν απόψεις σχετικά με επίκαιρα θέματα διμερών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της φορολογικής συνεργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις του Προέδρου της Ρωσίας σχετικά με τη διατήρηση ενός κατάλληλου επιπέδου φορολογίας για όλα τα είδη υπεράκτιων εσόδων», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ