ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Πυραύλους κατά δύο δεξαμενόπλοιων εκτόξευσαν οι Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Υεμένη: Πυραύλους κατά δύο δεξαμενόπλοιων εκτόξευσαν οι  Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Επίθεση με πυραύλους των Χούθι κατά δύο δεξαμενόπλοιων ανακοίνωσε διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής 

U.S. Navy via AP (φωτογραφία αρχείου)

Την εκτόξευση πυραύλων κατά δύο δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα εξαπέλυσαν οι  αντάρτες Χούθι, σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η επίθεση των ανταρτών κατά δύο πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα, έγινε το πρωί της 26ης Απριλίου.

«Στις 5:49 μ.μ. της 26ης Απριλίου, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν τρομοκράτες Χούθι εκτόξευσαν τρεις αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους (ASBMs) από περιοχές που ελέγχουν στην Υεμένη προς την Ερυθρά Θάλασσα, πλησίον του MV Maisha – νηολογημένου στη Λιβερία, υπό σημαία Αντίγκουας και Μπαρμπούντας – και του MV Andromeda Star – βρετανικής ιδιοκτησίας και υπό σημαία Μπαχαμών, νηολογημένου στις Σεϋχέλλες.

Το MV Andromeda Star ανέφερε περιορισμένες υλικές ζημιές, αλλά συνεχίζει το ταξίδι του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά τους οι Χούθι μέσω του εκπροσώπου τους Γιαχία Σαρία ανακοίνωσαν για την επίθεση στο Andromeda Star:

«Οι ναυτικές μας δυνάμεις (την Παρασκευή) εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου πλοίου, του Andromeda Star, στην Ερυθρά Θάλασσα».

Παράλληλα, είπε πως την προηγούμενη ημέρα οι Χούθι είχαν καταρρίψει ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 στην περιοχή Σάαντα. «Την Πέμπτη, η αντιαεροπορική μας άμυνα κατάφερε να καταρρίψει ένα αμερικανικό (μη επανδρωμένο αεροσκάφος) MQ-9 στην επαρχία Σάαντα (βόρεια Υεμένη), καθώς εκτελούσε εχθρική αποστολή».

«Επαναλαμβάνουμε ότι θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, μέχρι να σταματήσει η ισραηλινή πολιορκία και οι επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας», κατέληξε ο εκπρόσωπος των Χούθι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ