ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊος: Τέταρτη ημέρα σε πτώση τα κρούσματα στη Γερμανία

Κορωνοϊος: Τέταρτη ημέρα σε πτώση τα κρούσματα στη Γερμανία
AP Photo/Mark Baker

Η Γερμανία επιβεβαίωσε σήμερα ότι τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 3.677 το τελευταίο 24ωρο σε 95.391, σημειώνοντας πτώση για τέταρτη διαδοχική ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν σήμερα χαμηλότερος από τα 5.936 που είχαν καταγραφεί χθες Κυριακή.

Ο αριθμός των νεκρών από την Covid-19 αυξήθηκε σήμερα κατά 92 στους 1.434.

Η μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων στη Γερμανία έρχεται να προστεθεί στο κλίμα αισιοδοξίας που δημιούργησαν τα αριθμητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Κυριακή σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία, τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται περισσότερο καθώς υπάρχουν ενδείξεις επιβράνδυνσης αν και ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών παραμένει πολύ υψηλός.

Αντιθέτως, η κατάσταση στη Βρετανία δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας επί του παρόντος, καθώς ο αριθμός των θανάτων που ανακοινώθηκε (621) υπερβαίνει εκείνον της Ιταλίας (525).

Απελπιστική όμως είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ, όπου πάνω από 1.200 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό υπέκυψαν μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση που δημοσιοποίησε την Κυριακή το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στις ΗΠΑ καταγράφονται πλέον 337.072 κρούσματα μόλυνσης, ενώ οι θάνατοι ασθενών έχουν φθάσει τους 9.633, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του πανεπιστημίου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με το κλιμάκιο διαχείρισης κρίσης που έχει συστήσει, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Κυριακή ότι οι συμπατριώτες του πρέπει να περιμένουν έναν «φρικτό» αριθμό νεκρών όταν σημειωθεί η κορύφωση της πανδημίας, που δεν θεωρείται ότι ήρθε ακόμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ