ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Πέθανε η μητέρα του Πεπ Γκουαρντιόλα από τον ιό

Κορωνοϊός: Πέθανε η μητέρα του Πεπ Γκουαρντιόλα από τον ιό
AP Photo

Η μητέρα του προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γουαρντιόλα, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 82 ετών από κορωνοϊό.

Η Ντολόρς Σάλα Κάρριο, πέθανε στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, σύμφωνα με το BBC.

«Όλοι όσοι σχετίζονται με την ομάδα στέλνουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή στον Πεπ, την οικογένεια και τους φίλους τους», σημειώνει η Σίτι σε ανάρτησή της στα social media.

Τον περασμένο μήνα, ο Καταλανός τεχνικός είχε διαθέσει ένα εκατομμύριο ευρώ στη μάχη κατά της πανδημίας.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού.

Η περιοχή είναι μία από τις πλέον πληττόμενες από τον κορωνοϊό.

Νέα μείωση των ημερήσιων θυμάτων

Η Ισπανία θρηνεί 637 νέους νεκρούς τις τελευταίες 24 ώρες. Αν και μεγάλος, ο αριθμός είναι ο μικρότερος στη χώρα από τις 24 Μαρτίου μέχρι σήμερα, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σταδιακή αποκλιμάκωση της πανδημίας στην πολύπαθη χώρα.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας, ο αριθμός των νεκρών λόγω κορωνοϊού ανέρχεται πλέον στις 13.055.

Ο αριθμός των θανάτων μειώνεται συνεχώς στην Ισπανία από την Πέμπτη, οπότε και καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός (950).

Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.273 νέα κρούσματα, επί συνολικού αριθμού 135.032 περιστατικών.

Περίπου 40.000 ασθενείς έχουν αναρρώσει από τον ιό.

Την Κυριακή, τον μικρότερο αριθμό ημερήσιων θανάτων είχαν καταγράψει εξάλλου και η Ιταλία και η Γαλλία, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για πορεία αποκλιμάκωσης του κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Περισσότερα από 3,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός, στο εξής καλούνται ή εξαναγκάζονται από τους ηγέτες τους να μείνουν μέσα στο σπίτι τους για να καταπολεμηθεί η διασπορά του Covid-19, σύμφωνα με καταμέτρηση που έκανε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο από τη βάση δεδομένων του.

Τα μέτρα αυτά -συνιστώμενος ή υποχρεωτικός περιορισμός, απαγόρευση της κυκλοφορίας, καραντίνα- αφορούν περισσότερες από 90 χώρες και εδάφη. Με την επιβολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Ταϊλάνδη (σε ισχύ από την Παρασκευή) μπαίνει πλέον σε καραντίνα το 50% της ανθρωπότητας, που εκτιμάται από τον ΟΗΕ σε 7,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2020.

Οι περισσότεροι -τουλάχιστον 2,78 δισεκατομμύρια κάτοικοι 49 χωρών και εδαφών- υπόκεινται σε εντολή υποχρεωτικού περιορισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ