ΚΟΣΜΟΣ

Για πιθανότητα «επανενεργοποίησης» του ιού σε θεραπευμένους ασθενείς, προειδοποιεί ο ΕΟΔΥ Ν. Κορέας

Για πιθανότητα «επανενεργοποίησης» του ιού σε θεραπευμένους ασθενείς, προειδοποιεί ο ΕΟΔΥ Ν. Κορέας
AP Photo/Ahn Young-joon

Ο νέος κορωνοϊός είναι πιθανό να «επαναενεργοποιηθεί» σε ανθρώπους που έχουν ήδη θεραπευτεί από την ασθένεια, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (CDC).

Σύμφωνα με το κορεατικό CDC, 51 άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον ιό και στη συνέχεια είχαν αναρρώσει, ελέγχθηκαν και βρέθηκαν πάλι θετικοί, μεταδίδει το Bloomberg.

Από το να έχει μολυνθεί ξανά, θεωρείται ως πιο πιθανό ο ιός να έχει επανενεργοποιηθεί σε αυτούς τους ανθρώπους, δεδομένου ότι εντοπίστηκαν θετικοί λίγο μετά το τέλος της καραντίνα τους, δήλωσε ο Jeong Eun-kyeong, γενικός διευθυντής του κορεατικού CDC.

«Αν και δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην επανενεργοποίηση ως την πιο πιθανή αιτία, διεξάγουμε μια ολοκληρωμένη μελέτη για αυτό», δήλωσε ο Jeong. «Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις όπου ένας ασθενής κατά τη διάρκεια της θεραπείας τη μία ημέρα βρέθηκε αρνητικός τον ιό και την επομένη θετικός».

Ένας ασθενής θεωρείται πλήρως αποθεραπευμένος όταν δύο τεστ που διεξάγονται με διάστημα 24 ωρών παρουσιάζουν αρνητικά αποτελέσματα.

Ο γενικός διευθυντής του κορεατικού Κέντρου δήλωσε ότι θα διεξαγάγει επιδημιολογική έρευνα αναφορικά με τις περιπτώσεις αυτές.

Η Ν.Κορέα έχει καταγράψει συνολικά 10.423 κρούσματα και 204 θανάτους, ενώ κατά την τελευταία καταγραφή ανακοινώθηκαν μόλις 39 νέα ημερήσια κρούσματα. Η χώρα είχε φθάσει την κορύφωση των ημερήσιων νέων κρουσμάτων της στις 29 Φεβρουαρίου και έκτοτε κινείται πτωτικά, όμως ακόμη δεν έχει πετύχει κάτω από 50 κρούσματα τη μέρα σε συνεχόμενη βάση επί δύο εβδομάδες.

Πάγωσε το βασικό επιτόκιο

Η Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Κορέας (ΒΟΚ) πάγωσε σήμερα το βασικό της επιτόκιο στο 0,75% που είναι το χαμηλότερο επιτόκιο όλων των εποχών.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΒΟΚ που καθορίζει τη νομισματική πολιτική της Νότιας Κορέας, αποφάσισε να διατηρήσει σταθερό το βασικό εβδομαδιαίο επιτόκιο στο 0,75%.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη από την αγορά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (KFIA), σε σύνολο 200 ειδικών, το 89% προέβλεψε το πάγωμα του βασικού επιτοκίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ