ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γερμανία: Ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών - Πάνω από 2.800 τα νέα κρούσματα

Κορωνοϊός - Γερμανία: Ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών - Πάνω από 2.800 τα νέα κρούσματα
AP Photo/Martin Meissner

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 2.821 σήμερα στα 120.479, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), το οποίο είναι ειδικευμένο στις μολυσματικές ασθένειες.

Ο αριθμός αυτός είναι χαμηλότερος από την αύξηση κατά 4.133 κρούσματα που ανακοινώθηκε χθες και αποτελεί τη δεύτερη μείωση ύστερα από τέσσερις ημέρες αύξησης.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 129 στους 2.673.

Η πανδημία Covid-19 «δεν είναι πόλεμος» αλλά συνιστά «μια δοκιμασία για την ανθρωπιά μας», δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, υιοθετώντας διαφορετική στάση από εκείνη άλλων ομολόγων του, όπως του Γάλλου Εμανουέλ Μακρόν και του Αμερικανού Ντόναλντ Τραμπ.

«Όχι, αυτή η πανδημία δεν είναι πόλεμος. Οι χώρες δεν είναι αντιμέτωπες με άλλες χώρες, οι στρατιώτες με άλλους στρατιώτες. Είναι μια δοκιμασία για την ανθρωπιά μας», είπε ο Στάινμαϊερ σε ένα από τα σπάνια τηλεοπτικά διαγγέλματά του.

Αυτή η κρίση «βγάζει το καλύτερο και το χειρότερο στους ανθρώπους. Ας δείξουμε στους άλλους ό,τι καλύτερο έχουμε», προέτρεψε τους συμπολίτες του.

«Και σας παρακαλώ, ας το δείξουμε και στην Ευρώπη», πρόσθεσε επειδή η Γερμανία δεν θα μπορέσει «να βγει από την κρίση ισχυρή και υγιής» αν και οι γείτονές της «δεν γίνουν και εκείνοι επίσης ισχυροί και υγιείς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ