ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις στο Λος Άντζελες δεν θα γίνουν μέχρι το 2021

Κορωνοϊός: Συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις στο Λος Άντζελες δεν θα γίνουν μέχρι το 2021
CNNi

Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες, Έρικ Γκαρσίτι, δήλωσε ότι μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων, όπως συναυλίες αλλά και αθλητικές εκδηλώσεις, δεν θα επιτραπούν στην πόλη μέχρι το 2021, εξαιτίας της εξάπλωσης της COVID-19.

«Είναι δύσκολο να μας φανταστώ να συγκεντρωνόμαστε κάπου όλοι μαζί σύντομα, οπότε πιστεύω πως θα πρέπει να προετοιμαστούμε πως κάτι τέτοιο θα συμβεί τον επόμενο χρόνο» ανέφερε ο δήμαρχος, μιλώντας στο CNNi.

Ενώ πρόσθεσε πως «και οι υγειονομικές Αρχές έχουν ξεκαθαρίσει ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ώσπου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Ανέφερε μάλιστα, ότι για να ξεκινήσει να σκέφτεται τη χαλάρωση των μέτρων θα πρέπει να δει «πραγματική και σταθερή πρόοδο» στην πόλη του.

Τέλος, τόνισε:

«Θέλω να δω τον κόσμο να επιστρέφει στη δουλειά του, εννοείται. Θέλω να δω τα παιδιά ξανά στα σχολεία. Όμως, νομίζω ότι αυτό θα χρειαστεί μήνες».

2.569 νεκροί μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ σημειώθηκε ξανά τη Μεγάλη Τετάρτη νέο θλιβερό ρεκόρ, με σχεδόν 2.600 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες, τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό μέχρι σήμερα στη χώρα και στον πλανήτη, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Άλλοι 2.569 ασθενείς υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 ως τις 20:30 τοπική ώρα (03:30 ξημερώματα Μεγάλης Πέμπτης ώρα Ελλάδας) από την ίδια ώρα της προηγουμένης καταμέτρησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τζονς Χόπκινς, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς.

Ο συνολικός επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έφθασε έτσι τους 28.326 νεκρούς στην αμερικανική επικράτεια.

Το προηγούμενο ρεκόρ θανάτων μέσα σε μια ημέρα (2.228) είχε καταγραφεί μόλις την προηγουμένη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ