ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ισπανία: Αύξηση των ημερησίων θανάτων ενόψει παράτασης των περιοριστικών μέτρων

Κορωνοϊός - Ισπανία: Αύξηση των ημερησίων θανάτων ενόψει παράτασης των περιοριστικών μέτρων
AP Photo/Antonio Calanni

Η Ισπανία κατέγραψε 435 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός θανάτων από την επιδημία Covid-19 αγγίζει τις 21.717, επιβεβαιώνοντας μία αύξηση κατά 2% του ημερήσιου αριθμού των θανάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Τα νέα κρούσματα των τελευταίων 24 ωρών ανέρχονται σε 4.211, επί συνόλου 208.389 επιβεβαιωμένων περιστατικών στην χώρα.

Οι ισπανικές Αρχές θα ανακοινώσουν σήμερα την παράταση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 9 Μαΐου.

Ωστόσο, η ισπανική κυβέρνηση, που αντιμετωπίζει με μεγάλη επιφυλακτικότητα την προοπτική άρσης των μέτρων, θα επιτρέψει την έξοδο των παιδιών από τον κατ΄οίκον αποκλεισμό για να πάρουν αέρα από την Κυριακή.

Τη χαλάρωση του μέτρου ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, όμως αναμένονται ανακοινώσεις από την κυβέρνηση σχετικά με τις προϋποθέσεις.

«Από τις 27 Απριλίου, οι κάτω των 14 ετών θα μπορούν να συνοδεύουν έναν ενήλικο στις μετακινήσεις που επιτρέπονται ήδη στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης (...) για να πάνε, για παράδειγμα, στο σούπερ μάρκετ, το φαρμακείο, την τράπεζα», εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπουργός Οικονομικών Μαρία Χεσούς Μοντέρο, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου.

«Πρόκειται για μια μερική χαλάρωση, καθώς πρέπει να επιμείνουμε στο γεγονός ότι προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε μια ολίσθηση στη μάχη εναντίον του ιού» επισήμανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ