ΚΟΣΜΟΣ

Τα κανάλια της Βενετίας γέμισαν... μέδουσες

Τα κανάλια της Βενετίας γέμισαν... μέδουσες
Screen grab από βίντεο / CNNi

Το να δει κανείς μέδουσες στα κανάλια της Βενετίας πριν από λίγο καιρό ήταν ανήκουστο. Στους καιρούς του... κορωνοϊού, όμως, όλα είναι δυνατά -ακόμη και αυτά που κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί πριν από λίγο καιρό. 

 

 

Ο blogger Andrew Mangoni τράβηξε βίντεο τις μέδουσες να κολυμπάνε στα νερά των καναλιών της πιο τουριστικής περιοχής του κόσμου.

Βρισκόταν στο συνήθως πολυσύχναστο μέρος δίπλα από την Βασιλική του Αγίου Μάρκου όταν τις παρατήρησε να επιπλέουν ανενόχλητες από ανθρώπινα βλέμματα.

Από την ημέρα που η Ιταλία κλείστηκε μέσα λόγω της καραντίνας τα νερά των καναλιών της Βενετίας σφύζουν από θαλάσσια ζωή.

«Κατάφερα να τραβήξω μία μέδουσα που κολυμπούσε δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου, μερικά εκατοστά από την επιφάνεια του νερού» είπε ο Mangoni στο CNNi.

«Η παλίρροια και η πολύ χαμηλή κυκλοφορία πλεούμενων κάνει τα νερά σαν κρυστάλλινα, μπορείς να δεις μέχρι το βυθό».

Μία... άλλη Βενετία: Εικόνες από το διάστημα δείχνουν τα κανάλια πριν και μετά την πανδημία

Οι ειδικοί, όμως, λένε πως τα κρυστάλλινα νερά δεν σημαίνει και μία μείωση της μόλυνσης. Λόγω της χαμηλής κυκλοφορίας σε βάρκες και σκάφη, ο βυθός δεν ανακινείται κι έτσι υπάρχει καθαρότητα. Από την άλλη οι αρχές της Βενετίας λένε πως η μόλυνση του αέρα έχει όντως μειωθεί.

Η αλήθεια είναι, όμως, πως η φύση σε όλο τον πλανήτη έχει «ανασάνει» λόγω της καραντίνας.

Σε περιοχές όπου κάποτε κυκλοφορούσαν μόνο αυτοκίνητα, πλέον κυκλοφορούν καγκουρό, λιοντάρια και... κατσίκια.

Jellyfish seen swimming in Venice's canals, by CNN Staff

ΔΗΜΟΦΙΛΗ