ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο τα κρούσματα στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός: Πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο τα κρούσματα στις ΗΠΑ
Mass Communication Specialist 2nd Class Erwin Jacob Miciano/U.S. Navy via AP

Άλλοι 1.303 θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο στις ΗΠΑ, όπου τα κρούσματα μόλυνσης πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Σχεδόν το ένα τέταρτο των 210.000 θανάτων που οφείλονται στην πανδημία του κορωνοϊού παγκοσμίως έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ. Η ισχυρότερη οικονομική δύναμη του πλανήτη θρηνεί πλέον 56.144 νεκρούς.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα αγγίζουν τις 992.979, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας (ξημερώματα της Τρίτης ώρα Ελλάδας) πως η χώρα του δεν θα «ξεχάσει ποτέ» εκείνους που «θυσιάστηκαν» για να προστατεύσουν τον κόσμο εξαιτίας της «ανικανότητας» ή «κάποιου άλλου πράγματος» από πλευράς της Κίνας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Ουάσινγκτον να απαιτήσει αποζημιώσεις από το Πεκίνο για το βαρύ πλήγμα που καταφέρνει στην αμερικανική οικονομία η παγκόσμια πανδημία.

969 κρούσματα στο «Roosevelt»

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στις τάξεις του πληρώματος αμερικανικού αεροπλανοφόρου, Theodore Roosevelt, έφθασε τα 969, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, ενώ το σκάφος παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοικτά της νήσου Γκουάμ, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Από τα μέλη του πληρώματος του USS Theodore Roosevelt που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2, τα 14 έχουν ιαθεί, διευκρίνισε το αμερικανικό γενικό επιτελείο ναυτικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ