ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ιταλία: Μικρό περιορισμό παρουσιάζει ο ρυθμός μετάδοσης του ιού

Κορωνοϊός - Ιταλία: Μικρό περιορισμό παρουσιάζει ο ρυθμός μετάδοσης του ιού
AP Photo

Τους 28.710 έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 209.328. Παράλληλα, 79.914 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Οι ιταλικές αρχές διευκρίνισαν το απόγευμα του Σαββάτου ότι στην πραγματικότητα οι θάνατοι ασθενών του κορωνοϊού, το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν παρουσιάζουν αύξηση αλλά σημαντική μείωση.

Ο νέος αυτός απολογισμός οφείλεται στο ότι, όπως έγινε σαφές, στο σύνολο του σημερινού απολογισμού, προστέθηκαν στον αριθμό των νεκρών των τελευταίων είκοσι τεσσάρων ωρών και στοιχεία που αφορούν ασθενείς οι οποίοι έχασαν την ζωή τους, στο σπίτι, τον Απρίλιο, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Κατά συνέπεια, οι νεκροί της σημερινής ημέρας είναι 192 και οι θάνατοι του Απριλίου οι οποίοι καταγράφηκαν επίσημα μόνον σήμερα, 282. Παράλληλα, 1.665 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

1.539 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 17.357 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 81.808 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει μικρό περιορισμό, με 65 λιγότερες μολύνσεις. Οι δε ιαθέντες παρουσιάζουν σήμερα μείωση σε σχέση με χθες. Έγιναν καλά 639 λιγότεροι ασθενείς. Οι εισαχθέντες στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή ένατη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι συνολικές εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Η θέση της ιταλικής κυβέρνησης είναι ότι η επιστροφή στην καθημερινότητα θα πρέπει να είναι βαθμιαία και ότι είναι αναγκαίο να εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων στις διάφορες περιφέρειες της χώρας. Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές έκαναν γνωστό ότι από τις 4 Μαΐου, οι χειρουργικές προστατευτικές μάσκες θα πωλούνται σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ, στην τιμή των πενήντα λεπτών του ευρώ συν ΦΠΑ, η κάθε μία.

Το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης Σπαλαντσάνι, τέλος, ανακοίνωσε οτι «όλα δείχνουν πως από τον Ιούλιο θα μπορέσει να ξεκινήσει πειραματική φάση στον άνθρωπο, εμβολίου κατά του κορονοϊού, αποτέλεσμα ερευνών των Ιταλών επιστημόνων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ