ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Εστιατόριο στο Άμστερνταμ προσφέρει δείπνο σε... θερμοκήπια

Κορωνοϊός: Εστιατόριο στο Άμστερνταμ προσφέρει δείπνο σε... θερμοκήπια
Screen grab

Σε μικρά “θερμοκήπια” θα απολαμβάνουν το γεύμα τους οι πελάτες σε ένα εστιατόριο στο Άμστερνταμ, καθώς οι ιδιοκτήτες εφηύραν έναν νέο τρόπο για να μπορέσουν όσοι θέλουν να δειπνήσουν έξω, τηρώντας τις κοινωνικές αποστάσεις λόγω κορωνοϊού.

Οι σερβιτόροι στο vegan εστιατόριο Mediamatic, φορώντας προστατευτικό εξοπλισμό, θα φέρνουν το φαγητό σε μακριές σανίδες, για να αποφεύγουν την στενή επαφή με τους πελάτες.

Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Willem Velthoven, το θερμοκήπιο χρησιμοποιείτο και πριν από τον κορωνοϊό, αφού πραγματοποιούσαν κάποια καλλιτεχνικά δρώμενα σε αυτά, και τώρα βρήκαν έναν νέο λόγο για τη λειτουργία του.

Η ανταπόκριση από το κοινό στην πρωτοβουλία υπήρξε ενθουσιώδης:

Το εστιατόριο ξεκίνησε να κάνει κρατήσεις online, αρχής γενομένης από τις 20 Μαΐου, και έχουν ήδη εξαντληθεί, σύμφωνα με τον Velthoven, που είπε ότι μέσα σε μια μέρα, κλείστηκαν 240 τραπέζια.

Η εστίαση είναι μια από τις βιομηχανίες που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση COVID-19 στις Κάτω Χώρες και σε πολλές άλλες χώρες. Τα εστιατόρια αναγκάστηκαν να κλείσουν στις 16 Μαρτίου εξαιτίας του φόβου εξάπλωσης της πανδημίας και μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν μόνο ως takeaways.

Το κλείσιμο αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 20 Μαΐου, αλλά σύμφωνα με τοπικές εκθέσεις, η ολλανδική κυβέρνηση σκοπεύει να παρατείνει την απαγόρευση μέχρι την 1η Ιουνίου.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 455 στα 41.774, με 84 νέους θανάτους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα ανέρχεται σε 5.288, σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση του Εθνικού Ινστιτούτου για την Υγεία (RIVM). Το RIVM επεσήμανε ότι ανακοινώνει μόνο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και οι πραγματικοί αριθμοί είναι μεγαλύτεροι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ