ΚΟΣΜΟΣ

Βούλγαροι φορτηγατζήδες έστησαν αντι-μπλόκα στα ελληνικά σύνορα

Βούλγαροι φορτηγατζήδες έστησαν αντι-μπλόκα στα ελληνικά σύνορα
EUROKINISSI

Αντι-μπλόκα στα ελληνικά σύνορα έστησαν Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών την Τρίτη, οι οποίοι είναι εξοργισμένοι με τους έλληνες αγρότες που αθέτησαν την υπόσχεσή τους να άρουν τα μπλόκα τους για τουλάχιστον μερικές ώρες μέσα στην ημέρα.

Οι Βούλγαροι φορτηγατζήδες απαιτούν από τους έλληνες αγρότες να τους υποσχεθούν ότι δεν θα μπλοκάρουν άλλο τα σύνορα. Την περασμένη εβδομάδα είχαν συμφωνήσει να άρουν τα μπλόκα για μερικές ώρες την ημέρα, προκειμένου να μην σχηματίζονται ουρές.

“Η κατάσταση είναι αβάσταχτη. Αυτό που συμβαίνει είναι ταπεινωτικό, οι άνθρωποι δεν το αντέχουν άλλο”, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της βουλγαρικής ένωσης των οδικών μεταφορών, Μιρολιουμπ Στολαρσκι.

“Προφανώς πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα και να δείξουμε ότι δεν υπάρχει σύνορο μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας. Και μόλις δουν ότι τα μπλόκα τους δεν είναι σημαντικά, τότε μπορεί να καταλάβουν ότι αυτός δεν είναι τρόπος να ‘περιορίζουν’ τους Βούλγαρους οδηγούς και τους Βούλγαρους πολίτες”, συμπλήρωσε.

Το πέρασμα της Κουλάτα παρέμενε κλειστό για όλα τα οχήματα, προκαλώντας μια ουρά φορτηγών 12 χιλιομέτρων. Τα υπόλοιπα περάσματα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη.

Την περασμένη Τρίτη, τέσσερις Βούλγαροι φορτηγατζήδες εισέβαλλαν μέσα από τα εμπόδια που είχαν στήσει οι έλληνες αγρότες με τα τρακτέρ τους στα σύνορα, λέγοντας ότι είχαν βαρεθεί από τις ελληνικές διαμαρτυρίες που κλείνουν τους δρόμους.

Οι βουλγαρικές αρχές έχουν ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλει κυρώσεις στην Ελλάδα, ισχυριζόμενοι πως τα μπλόκα των ελλήνων αγροτών παραβιάζουν τις αρχές της Ένωσης περί ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων και αγαθών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ