ΚΟΣΜΟΣ

Συνετρίβη αεροσκάφος με 107 επιβάτες στο Πακιστάν

Συνετρίβη αεροσκάφος με 107 επιβάτες στο Πακιστάν
EPA / REHAN KHAN

Αεροσκάφος των Πακιστανικών Αερογραμμών με 107 επιβάτες συνετρίβη το μεσημέρι της Παρασκευής σε κατοικημένη περιοχή στην πόλη Καράτσι του Πακιστάν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Το τηλεοπτικό δίκτυο του Πακιστάν Sindhnews μετέδωσε ότι το σκάφος συνετρίβη στην περιοχή Model Colony.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα αεροσκάφος τύπου PIA PK 320 Airbus, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από την Λαχόρη προς το Καράτσι.

Πηγές της ΥΠΑ ανέφεραν πως η συντριβή του αεροσκάφους έγινε πολύ κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Τζίνα.

Ειδικότερα, επρόκειτο για την πτήση PK 303, η οποία συνετρίβη λίγα μόλις λεπτά πριν από την προσγείωση του αεροσκάφους στο διεθνή αερολομένα του Καράτσι. Υπάρχουν αναφορές για καταστροφές σε κατοικίες, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των θυμάτων.

«Το αεροσκάφος συνετρίβη στο Καράτσι. Προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε τον αριθμό των επιβατών, αλλά αρχικά ξέρουμε πως πρόκειται για 99 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Πακιστάν, Αμπντούλ Σατάρ Κοκάρ.

Πυκνοί καπνοί βγαίνουν από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους στην κατοικημένη περιοχή Model Colony.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και σωστικά συνεργεία. Παράλληλα, με εντολή του υπουργού της τοπικής κυβέρνησης Σιέντ Ναζίρ Χουσεΐν Σαχ, επί τόπου έχουν σπεύσει και δυνάμεις του πακιστανικού στρατού, ώστε να συνδράμουν το έργο των σωστικών συνεργείων.

Τι ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες

Σε δηλώσεις τους προς πακιστανικά ΜΜΕ, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως το αεροσκάφος προσπάθησε δύο έως τρεις φορές να προσεγγίσει το αεροδρόμιο Τζίνα του Καράτσι, προτού τελικά συντριβή στην κατοικημένη περιοχή Model Colony.

Αξιωματούχοι της Πολιτικής Αεροπορίας ανέφεραν ότι η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε στις 02:37 τοπική ώρα, αλλά ήταν ήδη πολύ νωρίς, ώστε να γνωρίζει κανείς τις αιτίες της συντριβής του αεροσκάφους.

Εξάλλου, το Γενικό Επιτελείο Στρατού του Πακιστάν ανακοίνωσε μέσω twitter ότι στρατιωτικά ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή περιμετρικά του σημείου συντριβής προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η πτώση του αεροσκάφους, αλλά και να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Σύμφωνα με το BBC, το αεροπορικό δυστύχημα έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την επανέναρξη των εμπορικών πτήσεων στο Πακιστάν που είχαν σταματήσει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ