ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: 11 νέα κρούσματα - Εκστρατεία παγκόσμιας προώθησης της Γουχάν

Κίνα: 11 νέα κρούσματα - Εκστρατεία παγκόσμιας προώθησης της Γουχάν
AP Photo

Αξιοσημείωτη αύξηση παρουσίασαν σήμερα τα κρούσματα στην Κίνα, καθώς η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, έναντι 3 την προηγουμένη.

Στο ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο της, η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας διευκρίνισε ότι όλα τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό, αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Τα δέκα από τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Εσωτερική Μογγολία και ένα στη νοτιοδυτική επαρχία Σετσουάν.

Το υπουργείο Υγείας έκανε επίσης λόγο για 40 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του κορωνοϊού, από 36 το προηγούμενο 24ωρο.

Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 82.985 στην Κίνα, ενώ ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 παρέμεινε αμετάβλητος στους 4.634 νεκρούς.

Πιο δυνατές από την πανδημία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας θα οργανώσει σε κατάλληλο χρόνο, μία εκδήλωση παγκόσμιας προώθησης της επαρχίας Χουμπέι, αλλά και της πρωτεύουσας της, Γουχάν, οι οποίες αναδείχθηκαν πιο δυνατές από την πανδημία COVID-19, όπως δήλωσε χθες ο Κινέζος υπουργός των Εξωτερικών Ουάνγκ Γι.

Οι άνθρωποι της Χουμπέι και της Γουχάν κάνουν τεράστιες προσπάθειες και θυσίες, όπως και έχουν ουσιαστική συνεισφορά στην αντίδραση κατά της COVID-19 στην Κίνα και εκτός, δήλωσε ο Ουάνγκ στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας κοινοβουλευτικής συνέλευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ