ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε το γατάκι με τα δύο πρόσωπα

Πέθανε το γατάκι με τα δύο πρόσωπα
CNNi

Μόλις τρεις ημέρες κατάφερε να επιβιώσει το Biscuits και Gravy, το γατάκι με τα δύο πρόσωπα από το Όρεγκον των ΗΠΑ, το οποίο ωστόσο στη σύντομη ζωή του πρόλαβε να αιχμαλωτίσει τις καρδιές των φιλόζωων ανά τον κόσμο.

Το αξιαγάπητο γατάκι γεννήθηκε στις 20 Μαΐου σε μια φάρμα στο Όρεγκον, ως ένα από τα έξι γατάκια της Keenly, μίας γάτας που ανήκει στην οικογένεια Κινγκ.

Είχε δύο μύτες, τέσσερα μάτια και δύο μικροσκοπικά στόματα. Αν και είχε μόλις έναν εγκέφαλο, μπορούσε να φάει, να πιπιλήσει και να νιαουρίσει και με τα δύο του πρόσωπα.

Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά, σύμφωνα με τον κτηνίατρο της οικογένειας.

Ωστόσο αν και έτρωγε πολύ, δεν αναπτυσσόταν καθώς, όπως έγραφε η οικογένειά του στο Facebook, «χρειάζεται πολύ δουλειά για ένα μικρό πλάσμα σαν αυτό να στηρίξει ένα μεγάλο κεφάλι με δύο ολοκληρωμένα πρόσωπα.

«Γάτες του Ιανού»

Τα εν λόγω ζωάκια είναι γνωστά ως «οι γάτες του Ιανού» λόγω του θεού των Ρωμαίων, Ιανού, που στην μυθολογία απεικονίζονταν με δύο πρόσωπα.

«Έχουμε λάβει δεκάδες μηνύματα που εκφράζουν ενδιαφέρον για τον μικρό μας φίλο. Όμως δεν υπάρχει περίπτωση να τον δώσουμε», έλεγε ο πατέρας της οικογένειας, λίγο μετά τη γέννησή του.

Αντίθετα, έδωσαν για υιοθεσία τα υπόλοιπα νεογέννητα γατάκια, όλα τους υγιή.

«Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να το κρατήσουμε στην ζωή», συμπλήρωνε η μητέρα, καθώς είναι γνωστό ότι «οι γάτες του Ιανού» έχουν πολύ χαμηλό προσδόκιμο ζωής.

Και πράγματι, λίγα 24ωρα αργότερα η καρδιά του σταμάτησε να χτυπάει. «Ευχαριστούμε όλους εσάς που ήσασταν τόσο ευγενικοί, προσευχηθήκατε και ευχηθήκαμε το καλύτερο για το Biscuits και Gravy.

Τόσοι πολλοί από εσάς ενδιαφερθήκατε και θέλατε να παρακολουθήσετε την πρόοδό του, και μερικοί μας είπατε πολύ ωραία πράγματα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την καλοσύνη σας», έγραψε η οικογένεια στο Facebook.

H τελευταία γνωστή για τα δύο πρόσωπά της γάτα πέθανε το 2014 μετά από 15 χρόνια. Ονομαζόταν Φρανκ και Λούι, ενώ πολλοί την φώναζαν «Φρανκλούι». Το ζωάκι μπήκε στο βιβλίο Γκίνες για τα χρόνια που έζησε, πράγμα σπανιότατο για πλάσματα σαν κι αυτά.

«Δυστυχώς τα ζώα αυτά δεν ζουν για πολύ εξαιτίας προβλημάτων υγείας που προκύπτουν ακριβώς λόγω της κατάστασής τους αυτής», είχε δηλώσει στο παρελθόν η Λέσλι Λάιονς, από το πανεπιστήμιο του Μιζούρι.
Η καθηγήτρια εξηγεί πως η μορφή των ζώων οφείλεται σε κάποια γενετική ανωμαλία που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί.

Biscuits and Gravy, the kitten born with two faces, dies, by Alaa Elassar, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ