ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Το θεοκρατικό καθεστώς συνέλαβε παρκουρίστα για ένα φιλί

Ιράν: Το θεοκρατικό καθεστώς συνέλαβε παρκουρίστα για ένα φιλί
Facebook/ Alireza Japalaghy

Στη σύλληψη ενός δημοφιλούς παρκουρίστα προχώρησαν οι Αρχές του Ιράν, εξαιτίας μιας «άσεμνης» -όπως τη χαρακτήρισαν- φωτογραφίας που ανέβασε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο ίδιος και η συνεργάτιδά του να ανταλλάσσουν ένα φιλί στην ταράτσα ενός κτηρίου στην πρωτεύουσα, Τεχεράνη.

«Ο αθλητής συνελήφθη από την Αρχή που είναι επιφορτισμένη με την διαδικτυακή παρακολούθηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Χοσεΐν Ραχίμι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «παράνομη και χυδαία» τη συμπεριφορά του παρκουρίστα, που αντιτίθεται στα έθιμα και τον νόμο της Σαρίας.

«Είμαστε κατά αυτού του ανθρώπου και της συντρόφου του λόγω της παράνομης και χυδαίας συμπεριφοράς τους και σίγουρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αστυνομία και το δικαστικό σώμα», πρόσθεσε, χωρίς να κατονομάζει τον παρκουρίστα.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό πρόκειται για τον Αλί Ρεζά Τζαμπαλαγί, ο οποίος ζει στην Τεχεράνη, έχει περισσότερους από 133.000 ακόλουθους στο Instagram.

Μετά τον παρκουρίστα, οι Αρχές συνέλαβαν και τη σύντροφό του. Ο Τζαμπαλαγί ανέβασε την περασμένη εβδομάδα αρκετές φωτογραφίες και βίντεο με τον ίδιο και την γυναίκα, πάνω σε στέγες κτηρίων με ρούχα που θεωρούνται «αποκαλυπτικά» στη χώρα.

Σε ένα βίντεο που ανέβασε ο παρκουρίστας στο Instagram, ανέφερε ότι είχε λάβει «ύποπτες κλήσεις», στις οποίες τον καλούσαν να παραδοθεί ή να συλληφθεί δημόσια. Την επόμενη μέρα, ο αδερφός του ενημέρωσε στον ίδιο λογαριασμό ότι τελικώς συνελήφθη.

Αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης άσκησαν κριτική για τους αυστηρούς νόμους του Ιράν.

Μερικοί χρήστες σχολίαζαν πάντως ότι ο Τζαμπαλαγί είχε ανεβάσει παρόμοιες φωτογραφίες και στο παρελθόν, αλλά συνελήφθη αφότου έκανε μία ανάρτηση στην οποία σχολίαζε την εξαφάνιση του πατέρα του, ο οποίος είναι αστυνομικός στη Δίωξη Ναρκωτικών, και κατέκρινε την αποτυχία των αρχών στη διερεύνηση της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ