ΚΟΣΜΟΣ

«Πόλεμος» Τραμπ - Τwitter για τις επιστολικές ψήφους

«Πόλεμος» Τραμπ - Τwitter για τις επιστολικές ψήφους
AP Photo/J. David Ake, File

Την οργή του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε η επισήμανση από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter δύο αναρτήσεων του Αμερικανού προέδρου ως παραπλανητικών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατήγγειλε, με νέες αναρτήσεις του στο Twitter, ότι η διεύθυνση του ιστότοπου απειλεί την «ελευθερία του λόγου», κάτι που ο ίδιος «ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψει να γίνει».

«Το Twitter παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020» υποστήριξε ο μεγιστάνας. «Ο Twitter καταπνίγει εντελώς την ελευθερία του λόγου» έγραψε, πληκτρολογώντας τις λέξεις «ελευθερία του λόγου» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως συνηθίζει.

Αφορμή του ξεσπάσματος ήταν η απόφαση του Twitter νωρίτερα να τοποθετήσει ειδική σήμανση σε νήμα αναρτήσεων του Αμερικανού προέδρου για τις επιστολικές ψήφους. Ο Ντόναλντ είναι αντίθετος με αυτές καθώς θεωρεί ότι η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου αποτελεί μέρος σχεδίου με στόχο την εκλογική νοθεία των εκλογών προκειμένου ο ίδιος να ηττηθεί στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου.

twitter44


(Πηγή: CNNi)

Το Twitter, βάζοντας ειδική σήμαντη, με σύμβολο ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο, με μπλε χρώμα, στα tweets αυτά προέτρεπε τους αναγνώστες του να «ενημερωθούν για τα γεγονότα» και τους παρέπεμπε σε σελίδα με υλικό που αντικρούει τον ισχυρισμό του Τραμπ.

Συμβολισμός τεράστιας σημασίας

Οι προειδοποιητικές σημάνσεις μπορεί να ήταν μια ελάχιστη προσθήκη στις αναρτήσεις του Τραμπ, αντιπροσωπεύουν ωστόσο μια τεράστια αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης του Ρεπουμπλικανού προέδρου από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Επί χρόνια, η εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο είχε δεχτεί πολλά πυρά από χρήστες του, για το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποιούσε την αγαπημένη πλατφόρμα για να, κατά τη γνώμη τους, κακοποιήσει λεκτικά, να απειλήσει ή να διαδώσει ανυπόστατες φήμες. Αν και μέχρι τώρα η απάντησή του ήταν ότι οι αναρτήσεις του προέδρου δεν παραβιάζουν τους κανόνες χρήσης του, αυτό φαίνεται ότι αλλάζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ