ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Βαρύτερος ο ημερήσιος απολογισμός των νεκρών στη Γερμανία

Κορωνοϊός: Βαρύτερος ο ημερήσιος απολογισμός των νεκρών στη Γερμανία

Ακόμη 62 ασθενείς υπέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο στην ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός στη Γερμανία, όπου το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας ανήλθε σε 8.411.

Ακόμη, εντοπίστηκαν 353 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 179.717, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο ημερήσιος απολογισμός θανάτων είναι βαρύτερος από αυτόν της προηγουμένης (47), πάντως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε ελαφρά σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (362).

Αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο που καταγράφεται επιβράδυνση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στη Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να άρει στις 15 Ιουνίου την απαγόρευση που είχε εκδόσει για τα τουριστικά ταξίδια προς 31 ευρωπαϊκές χώρες, εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο dpa.

Παράλληλα, σκοπεύει να χαλαρώσει τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στις 29 Ιουνίου, μία εβδομάδα νωρίτερα από όσο είχε σχεδιαστεί αρχικά, μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ