ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση από την Τουρκία: «Δίνει» μαθήματα πολιτισμού, στοχοποιεί τον Δένδια

Νέα επίθεση από την Τουρκία: «Δίνει» μαθήματα πολιτισμού, στοχοποιεί τον Δένδια

Επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση και στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια εξαπέλυσε το πρωί της Πέμπτης το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση αναφέρει πως η Ελλάδα αλλάζει την πραγματικότητα, παραβιάζει τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών και καλεί τη χώρα μας να εκλογικευτεί.

Με αφορμή τη δήλωση του Νίκου Δένδια, την Τετάρτη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6 FM» ότι «αυτός που τα παραβιάζει με βάρβαρο τρόπο είναι η Τουρκία που εξωθεί τους μετανάστες στα σύνορα», η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα ότι αλλάζει την πραγματικότητα και την καλεί να εκλογικευτεί.

Απαντώντας στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών αναφέρει πως «η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών. Είναι ντροπή να αποκαλούν την Τουρκία βάρβαρη χώρα. Το ελληνικό κράτος πρέπει να γλιτώσει από τη δική του βαρβαρότητα, πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των μεταναστών, να μην κάνει βαρβαρότητες, να μην τους προωθεί στα σύνορα».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί επίσης την Ελλάδα να εγκαταλείψει τη λογική του «ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου».

«Η χώρα που υποστηρίζει ότι είναι λίκνο του πολιτισμού να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ