ΚΟΣΜΟΣ

Σε αναβρασμό οι ΗΠΑ: Νεκρός 19χρονος στο Ντιτρόιτ ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Σε αναβρασμό οι ΗΠΑ: Νεκρός 19χρονος στο Ντιτρόιτ ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις
Φωτογραφία από τις διαδηλώσεις στη Μινεάπολη (AP Photo/Julio Cortez)

Νεκρός από πυρά  έπεσε ένας 19χρονος άνδρας στο Ντιτρόιτ της πολιτείας του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ αργά το βράδυ της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα πυρά ήρθαν από ύποπτο που οδηγούσε ένα γκρι Dodge Durango, με το θύμα να αφήνει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με το CNNi, οι αστυνομικοί δεν μπορούν σε αυτή τη φάση να επιβεβαιώσουν πως ο 19χρονος συμμετείχε στις διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ –ενός μαύρου πολίτη που δολοφονήθηκε στη Μινεάπολη από αστυνομικό.

Το περιστατικό, ωστόσο, σημειώθηκε στο κέντρο του Ντιτρόιτ, στην περιοχή όπου βρίσκονται σε εξέλιξη διαδηλώσεις.

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντιτρόιτ Τζέιμς Κρεγκ δήλωσε πως ένα άτομο συνελήφθη επειδή προσπάθησε να πατήσει με έναν αστυνομικό με το αυτοκίνητό του.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε μια μικρή μειοψηφία, σε εγκληματίες, να έρθουν εδώ, να επιτεθούν στους αστυνομικούς μας και να απειλήσουν την ασφάλεια της κοινωνίας μας. Να ξέρετε: δεν θα το ανεχτούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κρεγκ.

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ την Παρασκευή, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για τη βία κατά των μαύρων πολιτών.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις οι διαμαρτυρίες πήραν βίαιη τροπή, με τους αστυνομικούς να συγκρούονται με τους διαδηλωτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ