ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στην Ισπανία

Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στην Ισπανία
AP Photo/Alvaro Barrientos

Κανένας νέος θάνατος από την Covid-19 δεν αναφέρθηκε σήμερα στην Ισπανία, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 137 από χθες μέχρι σήμερα και ανέρχονται πλέον στα 239.932.

Συνολικά στην Ισπανία έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό 27.127 άνθρωποι.

Με την επιβράδυνση της επιδημίας, η Ισπανία άρχισε πριν από εβδομάδες μια σταδιακή άρση του lockdown που είναι διαφορετική ανάλογα με την περιφέρεια και ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ελπίζει να έχει ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου.

Αυτή η άρση του lockdown επιτρέπει στα μουσεία να επαναλειτουργήσουν με το 30% ή το 50% των επισκεπτών που μπορούν να δεχθούν. Όμως στη Μαδρίτη, τα δύο μουσεία με τις περισσότερες επισκέψεις στη χώρα, το Πράδο και το Βασίλισσα Σοφία, δεν θα ανοίξουν και πάλι παρά το Σάββατο.

Με την είσοδο νέων επαρχιών στη δεύτερη φάση της άρσης του lockdown, 70% των Ισπανών βρίσκονται πλέον σ' αυτή τη φάση, που επιτρέπει το άνοιγμα των παραλιών για κολύμπι ή των εστιατορίων, τα οποία στη φάση 1 επιτρεπόταν να λειτουργούν μόνο στους υπαίθριους χώρους που ενδεχομένως διέθεταν.

Η φάση 2 επιτρέπει επίσης την επαναλειτουργία των κινηματογράφων, των θεάτρων και των εμπορικών κέντρων, πάντα με περιορισμένη προσέλευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ