ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση αστυνομικός που πυροβολήθηκε σε διαδήλωση

ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση αστυνομικός που πυροβολήθηκε σε διαδήλωση
AP Photo/Ronda Churchill

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας 29χρονος αστυνομικός ο οποίος φέρεται να δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ. Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο αστυνομικός ήταν ελληνοαμερικανός, ωστόσο αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια.

Ο 29χρονος Shay Mikalonis νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ για τον τραυματισμό του έχει συλληφθεί ένας 20χρονος.

Ο ύποπτος, ονόματι Edgar Samaniego, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς φαίνεται πως πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 29χρονο, όταν εκείνος – μαζί με άλλους συναδέλφους του – επιχειρούσαν να διαλύσουν συγκεντρωμένο πλήθος, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Time.

To αιματηρό συμβάν έλαβε χώρα τα μεσάνυχτα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για τη δολοφονία του Αφροαεμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο συλληφθείς συμμετείχε στη διαδήλωση, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως είχε συλληφθεί και στο παρελθόν, κατηγορούμενος για οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών.

AP 20154861782318

Ο συλληφθείς/Πηγή: Clark County Detention Center/Las Vegas Metropolitan Police Department via AP

Συνεχίζονται οι ταραχές

Οι διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Φλόιντ, συνεχίζονται για ακόμη μία ημέρα. Μετά τις προειδοποιήσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, 1.600 στρατιώτες βρίσκονται πλέον μια «ανάσα» από τον Λευκό Οίκο, ο οποίος βρέθηκε για ακόμη μια φορά σε κλοιό διαδηλωτών.



Αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ σε αρκετές πόλεις, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία του άοπλου μαύρου πολίτη στη Μινεάπολη αλλά και την αστυνομική βία. Ωστόσο, για ακόμη μια βραδιά σημειώθηκαν επεισόδια και τραυματισμοί, με πληροφορίες να κάνουν λόγο και για έναν νεκρό στη Νέα Υόρκη.

Ογκώδεις διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, σε Χιούστον, Λος Άντζελες, Σαίντ Πολ, Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη.

Μέλη της οικογένειας Φλόιντ συμμετείχαν σε συγκέντρωση στο Χιούστον, που τελείωσε ήρεμα το απόγευμα, με πολλούς να φωνάζουν το σύνθημα «χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη» και το όνομα του εκλιπόντα. Μάλιστα, ο αδερφός του αδικοχαμένου Φλόιντ, φαίνεται πως ζήτησε από τους συγκεντρώμενους να πραγματοποιηθεί μία ειρηνική συγκέντρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ