ΚΟΣΜΟΣ

#GeorgeFloydChallenge: Αρρωστημένο «παιχνίδι» για την άγρια δολοφονία

#GeorgeFloydChallenge: Αρρωστημένο «παιχνίδι» για την άγρια δολοφονία
Screengrab

Ένα νέο αρρωστημένο… challenge (#GeorgeFloydChallenge) έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του άοπλου Τζορτζ Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό, Ντέρεκ Σόβιν.

Στο «παιχνίδι» συμμετέχουν κυρίως έφηβοι και ουσιαστικά πρόκειται για μία αναπαράσταση της άγριας δολοφονίας του Φλόιντ. Δηλαδή: διάφοροι χρήστες -κυρίως λευκοί- βάζουν το γόνατό τους στον λαιμό φίλων τους, βγάζουν βίντεο ή φωτογραφία και έπειτα το μοιράζονται με τους συμμαθητές/φίλους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως στο Snapchat.

Η καινούρια αυτή «μόδα» αποκαλύφθηκε όταν τρεις έφηβοι συνελήφθησαν στη Βρετανία, καθώς είχαν κοινοποιήσει φωτογραφίες όπου αναπαριστούσαν τον τραγικό τρόπο που ο 46χρονος Φλόιντ έχασε τη ζωή του στη Μινεάπολη.

Εις βάρος και των τριών ανηλίκων διεξάγεται έρευνα για έγκλημα μίσους.

Ωστόσο, δυστυχώς, δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, καθώς τον γύρο του διαδικτύου κάνουν αρκετές παρόμοιες φωτογραφίες και βίντεο, όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα της New York Post.

Για το hashtag που εμφανίστηκε σε όλες τις διάσημες κοινωνικές πλατφόρμες και εφαρμογές (Facebook, Instagram, Snapchat) η Facebook έχει ήδη λάβει τα απαραίτητα μέτρα, με αποτέλεσμα όποτε κάποιος χρήστης αναζητεί το hashtag #GeorgeFloydChallenge πλέον βλέπει το μήνυμα «τo hashtag είναι κρυμμένο».

«Είμαστε ενημερωμένοι και αφαιρούμε ό,τι δημοσίευση παραβιάζει τους κανονισμούς μας» δήλωσε εκπρόσωπος της Facebook στο ίδιο μέσο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ