ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανός εισαγγελέας: Η Μαντλίν Μακάν είναι μάλλον νεκρή

Γερμανός εισαγγελέας: Η Μαντλίν Μακάν είναι μάλλον νεκρή
(AP Photo/Sang Tan, File)

Τη θέση ότι η μικρή Μαντλίν Μακάν, που εξαφανίστηκε από θέρετρο στην Πορτογαλία σε ηλικία τριών ετών, είναι μάλλον νεκρή, εξέφρασε το μεσημέρι της Πέμπτης Γερμανός εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας της πόλης Μπράουνσβαϊγκ Χανς Κρίστιαν Βόλτερς επιβεβαίωσε πως ο 43χρονος Γερμανός βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των ερευνών της υπόθεσης.

«Από αυτό μπορείτε να κατανοήσετε πως θεωρούμε ότι το κορίτσι είναι νεκρό» υπογράμμισε ο ίδιος.

Η εξαφάνιση της Μαντλίν έχει βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο, καθώς χθες, Τετάρτη, η βρετανική και γερμανική αστυνομία έκαναν έκκληση για πληροφορίες σχετικά με Γερμανό παιδόφιλο που βρίσκεται πλέον σε φυλακή της γενέτειράς του και ο οποίος ήταν 30 ετών όταν εξαφανίστηκε η μικρή Βρετανίδα.

Ωστόσο, οι βρετανικές Αρχές συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως εξαφάνιση.

Τι λένε οι γονείς της μικρής για τις εξελίξεις

Οι γονείς της αναζητούν ίχνη της Μάντλιν, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στις 3 Μαΐου του 2007 από θέρετρο στην Πράια ντα Λουζ του Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Η Κέιτ και ο Γκέρι αισθάνονται ότι πιθανόν να είναι πολύ σημαντικό», είπε στο BBC radio ο Κλάρενς Μίτσελ, ένας εκπρόσωπος της οικογένειας.

«Δεν έχουν εγκαταλείψει ποτέ την ελπίδα ότι μπορεί να βρίσκεται ακόμη στη ζωή, αλλά είναι ρεαλιστές», πρόσθεσε.

«Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, θέλουν να γνωρίζουν τι συνέβη στην κόρη τους για να έχουν ειρήνη και να παραπεμφθεί όποιος είναι υπεύθυνος (για την εξαφάνιση) στη δικαιοσύνη», είπε ο Μίτσελ.

Η αστυνομία θέλει να μιλήσει με όποιον έχει πληροφορίες για έναν 43χρονο, τον οποίο δεν κατονομάζουν, ή για τις κινήσεις δύο οχημάτων που συνδέονται με αυτό το πρόσωπο την ίδια περίπου περίοδο με την εξαφάνιση του κοριτσιού.

Και τα δύο οχήματα, ένα τροχόσπιτο μάρκας Volkswagen και μία Jaguar, βρίσκονται σήμερα στην κατοχή της γερμανικής αστυνομίας.

Ο ύποπτος, λέει η γερμανική αστυνομία, διέμενε στο Αλγκάρβε το διάστημα 1995-2007 και επί σειρά ετών σε ένα σπίτι κοντά στην Πράια ντα Λουζ.

Έκανε διαρρήξεις σε ξενοδοχεία και σε εξοχικές κατοικίες καθώς και διακίνηση ναρκωτικών.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας αυτός «έχει καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο παρελθόν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ