ΚΟΣΜΟΣ

Μικρή Μαντλίν: Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας για τον Γερμανό παιδόφιλο

Μικρή Μαντλίν: Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας για τον Γερμανό παιδόφιλο
AP Photo

Η ταυτοποίηση ενός νέου υπόπτου στην υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Βρετανίδας Μάντλιν Μακάν, πριν από 13 χρόνια στην Πορτογαλία, είναι «ενθαρρυντική», είπε ο Πορτογάλος δικηγόρος της οικογένειας Μακάν.

«Υπάρχουν στοιχεία που μου φαίνονται ενθαρρυντικά», καθώς αυτό το σενάριο μοιάζει να «είναι πιο αξιόπιστο» σε σύγκριση με άλλα που είχαμε ακολουθήσει κατά το παρελθόν, δήλωσε ο Ροζέριο Άλβες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Υπήρχε δυσπιστία εκ μέρους των γονιών σε σχέση με τις πληροφορίες που έβγαιναν και υπόσχονταν μια κατάληξη στην υπόθεση αυτή. Αυτήν τη φορά, είναι αναπόφευκτο να υπάρχει μια ακτίδα ελπίδας» για εκείνους, συμπλήρωσε ο Πορτογάλος δικηγόρος.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ ότι διεξάγει έρευνα για ένα νέο ύποπτο, έναν 43χρονο καταδικασθέντα για σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων, που αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή σε φυλακή της Γερμανίας για διακίνηση ναρκωτικών, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία του κοριτσιού.

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ ζούσε και εργαζόταν για πολλά χρόνια, το διάστημα μεταξύ 1995-2007, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, όπου εξαφανίστηκε η Μάντλιν.

«Προκειμένου η γερμανική αστυνομία να δημοσιοποιήσει αυτήν την πληροφορία, πρέπει να έχει σίγουρα κι άλλα στοιχεία», έκρινε ο Ροζέριο Άλβες.

Η γερμανική αστυνομία, η οποία απηύθυνε έκκληση για πληροφορίες, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο ύποπτος να διέρρηξε το διαμέρισμα των Μακάν για να κλέψει και μόλις βρέθηκε εκεί να αποφάσισε να απαγάγει το κοριτσάκι.

Χθες, ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας του Μπράουνσβαϊγκ (Γερμανία), δήλωσε ότι ο 43χρονος θεωρείται ύποπτος για δολοφονία: «Υποθέτουμε ότι το κοριτσάκι έχει πεθάνει».

«Είναι ένα ενδεχόμενο», είπε ο Πορτογάλος δικηγόρος των Μακάν.

«Αν ο (Γερμανός εισαγγελέας) γνωρίζει την αλήθεια, πρέπει να εξηγήσει γιατί. (…) Όμως, δεν πιστεύω ότι έχουν αποδείξεις» για τον θάνατο του κοριτσιού.

Συνδέουν τον Γερμανό παιδόφιλο και με την εξαφάνιση 5χρονης

Ο κύριος ύποπτος για την απαγωγή και τη δολοφονία της μικρής Μαντλίν συνδέθηκε σήμερα με την εξαφάνιση της 5χρονης Ίνγκα Γκεχρίκε από το Diakoniewerk Wilhelmshof στη Σαξονία, μια εξαφάνιση που μέχρι σήμερα δεν έχει διαλευκανθεί.

Η Ίνγκα εξαφανίστηκε στις 2 Μαΐου 2015 σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το σπίτι του 43χρονου.

Την ίδια ώρα, έγγραφα που φέρνει στο «φως» το Spiegel περιγράφουν πως ο Μπρίκνερ φαντασιωνόταν σε τσατ στο ίντερνετ την απαγωγή και τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιού τον Σεπτέμβριο του 2013.

Φέρεται να είπε σε γνωστό του ότι ήθελε «να αρπάξει κάτι μικρό και να το χρησιμοποιήσει για ημέρες» και ότι θα ήταν πιο ασφαλές να καταστρέψει μετά τα στοιχεία.

Η μικρή Ίνγκα, αποκαλείται από τα γερμανικά ΜΜΕ ως η «Μαντλίν της Γερμανίας» και όπως αποκαλύπτουν οι Αρχές τον Φεβρουάριο του 2016 είχαν προσπαθήσει να συνδέσουν τον Μπρίκνερ με τη συγκεκριμένη εξαφάνιση.

Οι ντετέκτιβ ανακάλυψαν σπίτι του έναν υπολογιστή που περιείχε παιδική πορνογραφία και λέγεται ότι δεν είχε άλλοθι την ημέρα της εξαφάνισης της Ίνγκα. Ωστόσο, σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας, οι έρευνες δεν συνεχίστηκαν προς αυτή την κατεύθυνση, όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα της Daily Mail.

Η Ίνγκα, ήταν σε ένα δάσος με την οικογένειά της και άλλους φίλους και έκαναν μπάρμπεκιου την μέρα της εξαφάνισής της. Στις έρευνες που έγιναν εκείνες τις ημέρες για να την βρουν συμμετείχαν πάνω από 500 άνθρωποι.

Ο Μπρίκνερ από το 2014 και αφού είχε εγκαταλείψει την Πορτογαλία λίγο μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν, έμενε σε ένα σπίτι στο Braunschweig, κοντά στο Αννόβερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ