ΚΟΣΜΟΣ

Μάντλιν: Συνδέουν τον ύποπτο με την εξαφάνιση της 5χρονης Ίνγκα και του 6χρονου Ρενέ

Μάντλιν: Συνδέουν τον ύποπτο με την εξαφάνιση της 5χρονης Ίνγκα και του 6χρονου Ρενέ
AP Photo/Paulo Duarte

Οι αστυνομικές αρχές της Γερμανίας οι οποίες εξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ πιθανή σχέση του φερόμενου ως δράστη στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μάντλιν ΜακΚάν, με την εξαφάνιση της 5χρονης Γερμανίδας Ίνγκα, ερευνούν και τρίτη εξαφάνιση ανηλίκου, του 6χρονου Γερμανού Ρενέ Χάζεε, η οποία ενδεχομένως και αυτή σχετίζεται με τις προηγούμενες δύο.

Όπως γράφει η «Koelner Stadt-Anzeiger» η αστυνομία ερευνά την σχέση του 43χρονου Γερμανού, φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας της Μάντλιν, με την απαγωγή του Ρενέ επίσης σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο της Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εξάχρονος Ρενέ είχε εξαφανιστεί σε μια παραλία του Αλγκάρβε το 1996, όταν διέφυγε για λίγο της προσοχής της μητέρα του και του συντρόφου της. Η υπόθεση συνέβη έντεκα χρόνια πριν από την παγκοσμίως γνωστή εξαφάνιση της -τότε τρίχρονης- Μάντλιν στην πόλη Πράια ντα Λουζ, του Αλγκάρβε.

Ashampoo Snap 2013.09.16 12h11m54s 022

Ο Αντρέας Χάζεε, πατέρας του Ρενέ, είπε στην εφημερίδα της Κολωνίας ότι ελπίζει πως τώρα θα μπορέσει να μάθει τι απέγινε ο γιός του, αλλά δεν πιστεύει ότι ο Ρενέ είναι ακόμα ζωντανός.

Πληροφορίες από γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Γερμανός παιδόφιλος, Κρίστιαν Μπρίκνερ ίσως αποφυλακιστεί ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο αφού έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής που του έχει επιβληθεί για τον βιασμό 72χρονης Αμερικανίδας στην Πορτογαλία.

Ο κύριος ύποπτος για την απαγωγή και τη δολοφονία της μικρής Μαντλίν συνδέθηκε σήμερα με την εξαφάνιση της 5χρονης Ίνγκα Γκεχρίκε από το Diakoniewerk Wilhelmshof στη Σαξονία, μια εξαφάνιση που μέχρι σήμερα δεν έχει διαλευκανθεί.

Η Ίνγκα εξαφανίστηκε στις 2 Μαΐου 2015 σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το σπίτι του 43χρονου.

Την ίδια ώρα, έγγραφα που φέρνει στο «φως» το Spiegel περιγράφουν πως ο Μπρίκνερ φαντασιωνόταν σε τσατ στο ίντερνετ την απαγωγή και τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιού τον Σεπτέμβριο του 2013.

Φέρεται να είπε σε γνωστό του ότι ήθελε «να αρπάξει κάτι μικρό και να το χρησιμοποιήσει για ημέρες» και ότι θα ήταν πιο ασφαλές να καταστρέψει μετά τα στοιχεία.

Η μικρή Ίνγκα, αποκαλείται από τα γερμανικά ΜΜΕ ως η «Μαντλίν της Γερμανίας» και όπως αποκαλύπτουν οι Αρχές τον Φεβρουάριο του 2016 είχαν προσπαθήσει να συνδέσουν τον Μπρίκνερ με τη συγκεκριμένη εξαφάνιση.

Οι ντετέκτιβ ανακάλυψαν σπίτι του έναν υπολογιστή που περιείχε παιδική πορνογραφία και λέγεται ότι δεν είχε άλλοθι την ημέρα της εξαφάνισης της Ίνγκα. Ωστόσο, σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας, οι έρευνες δεν συνεχίστηκαν προς αυτή την κατεύθυνση, όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα της Daily Mail.

Η Ίνγκα, ήταν σε ένα δάσος με την οικογένειά της και άλλους φίλους και έκαναν μπάρμπεκιου την μέρα της εξαφάνισής της. Στις έρευνες που έγιναν εκείνες τις ημέρες για να την βρουν συμμετείχαν πάνω από 500 άνθρωποι.

Ο Μπρίκνερ από το 2014 και αφού είχε εγκαταλείψει την Πορτογαλία λίγο μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν, έμενε σε ένα σπίτι στο Braunschweig, κοντά στο Αννόβερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ