ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος: Ο Τραμπ δεν είναι Χριστιανός

Πάπας Φραγκίσκος: Ο Τραμπ δεν είναι Χριστιανός
Ποιος είναι πιο Χριστιανός; REUTERS/POOL

Η δήλωση του Πάπα κατά του Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την Προεδρεία των ΗΠΑ.

O Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να διατείνεται ότι είναι «χριστιανός» όταν υπόσχεται να οικοδομήσει τείχη εναντίον των προσφύγων και μεταναστών, δήλωσε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος από το αεροσκάφος με το οποίο επέστρεψε από το Μεξικό στη Ρώμη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υποψηφίου για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις ΗΠΑ.

«Ένας άνθρωπος που θέλει να οικοδομήσει τείχη κι όχι γέφυρες δεν είναι χριστιανός» τόνισε ο Χόρχε Μπεργκόλιο απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε ένας δημοσιογράφος σχετικά με τις αντιμεταναστευτικές θέσεις του υποψηφίου.

«Δεν αναγράφεται στο Ευαγγέλιο. Ψηφίστε, μην ψηφίζετε. Δεν παρεμβαίνω. Όμως απλά λέω: δεν είναι χριστιανικό» προσέθεσε ο ποντίφικας από την Αργεντινή, αναφέρει δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Σε δηλώσεις του ο Τραμπ για το πρόβλημα του μεταναστευτικού, στο παρελθόν, ο ίδιος, είχε δηλώσει πως αν εκλεγόταν Πρόεδρος θα έχτιζε ένα τείχος κατά το μήκος των συνόρων της Αμερικής με τις ΗΠΑ όπου θα έδιωχνε 11 εκατομμύρια μετανάστες από τη χώρα.

Μια τέτοια δήλωση ασφαλώς δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μάλιστα φάνηκε να ενοχλήθηκε ιδιαιτέρως. «Εάν και όταν το Βατικανό δεχθεί επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος, που όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελεί το απόλυτο τρόπαιό του, μπορώ να σας υποσχεθώ ότι ο ποντίφικας απλά θα εύχεται και θα προσεύχεται ο Ντόναλντ Τραμπ να έχει εκλεγεί πρόεδρος», ανέφερε ο Τραμπ σε ομιλία του στη Νότια Καρολίνα.

Εκτός αυτού χαρακτήρισε «επαίσχυντο» το γεγονός ότι ένας θρησκευόμενος ηγέτης προέβη σε σχόλια για την πίστη κάποιου. «Είμαι περήφανος που είμαι χριστιανός και ως πρόεδρος δεν θα επιτρέψω η χριστιανοσύνη να είναι συστηματικά αντικείμενο επίθεσης και να αποδυναμώνεται», προσέθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ