ΚΟΣΜΟΣ

Φρικιαστική υπόθεση στην Καλιφόρνια: Δηλητηρίαζε αστέγους και τους βιντεοσκοπούσε

Φρικιαστική υπόθεση στην Καλιφόρνια: Δηλητηρίαζε αστέγους και τους βιντεοσκοπούσε
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ETIENNE LAURENT

Για φρικτά εγκλήματα εις βάρος αστέγων κατηγορείται ένας άνδρας στην Καλιφόρνια.

Συγκεκριμένα, ο 38χρονος William Robert Cable φαίνεται πως έδωσε σε τουλάχιστον οκτώ αστέγους φαγητό, μέσα στο οποίο είχε βάλει την ουσία «oleoresin capsicum», η οποία χαρακτηρίζεται «δύο φορές πιο βλαβερή» από το σπρέι πιπεριού.

Μάλιστα, όσο τα θύματά του κατανάλωναν το φαγητό, τα βιντεοσκοπούσε.

Εάν κριθεί ένοχος, ο 38χρονος αντιμετωπίζει έως και 19 χρόνια φυλάκισης, ενώ οι Αρχές υποστηρίζουν ότι είχε στοχοποιήσει κι άλλους.

«Τους εκμεταλλευόταν και τους δηλητηρίαζε στο πλαίσιο μίας άρρωστης προσπάθειάς του να διασκεδάσει. Τον πόνο τους τον βιντεοσκοπούσε έτσι ώστε να μπορεί να το ζει ξανά και ξανά» αναφέρει ο εισαγγελέας, Todd Spitzer, σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC.

Η δράση του 38χρονου σαδιστή

Ο ύποπτος πλησίαζε τους αβοήθητους αστέγους της Χάντινγκτον Μπιτς και τους προσέφερε φαγητό που μέσα είχε την ουσία «oleoresin capsicum», η οποία προέρχεται από πιπεριές τσίλι και αποτελεί το κύριο συστατικό του σπρέι πιπεριού.

Σύμφωνα με τις Αρχές, σε μερικά από τα θύματά του ο 38χρονος έλεγε πως επρόκειτο για έναν «διαγωνισμό με καυτερά φαγητά» και μάλιστα, τους προσέφερε και μπύρα για να τους ενθαρρύνει να συμμετάσχουν. Σε κάποιους άλλους, δεν έλεγε απολύτως τίποτα και απλά τους έδινε το φαγητό.

Μετά την κατανάλωσή του, τα θύματα εμφάνιζαν συμπτώματα παρόμοια με αυτά μίας κρίσης επιληψίας, δυσκολεύονταν στην αναπνοή και έκαναν εμετούς.

Ο Cable είναι υπό κράτηση και η εγγύησή του έχει οριστεί στις 500.000 δολάρια. Επίσης, συνελήφθη τον περασμένο μήνα και είναι αντιμέτωπος με οκτώ κατηγορίες για δηλητηρίαση, μεταξύ των οποίων και μία που αφορά ανήλικο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ