ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ επαναδιαπραγματεύτηκε το προγαμιαίο συμβόλαιό της πριν μετακομίσει στο Λευκό Οίκο

Η Μελάνια Τραμπ επαναδιαπραγματεύτηκε το προγαμιαίο συμβόλαιό της πριν μετακομίσει στο Λευκό Οίκο
(AP Photo/Andrew Harnik)

Τους όρους του προγαμιαίου συμβολαίου της επαναδιαπραγματεύτηκε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, πριν εγκαταλείψει τη Νέα Υόρκη και εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο και τον γιο τους, Μπάρον -ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει δημοσιογράφος της Washington Post στο νέο της βιβλίο που κυκλοφορεί μέσα στην εβδομάδα.

Η συγγραφέας Μαίρη Τζόρνταν, που επικαλείται πηγές κοντά στο προεδρικό ζεύγος, τονίζει πως στόχος της Μελάνια Τραμπ ήταν να «τροποποιήσει την οικονομική της συμφωνία με τον Τραμπ -δηλαδή, να διασφαλίσει τον Μπάρον».

Το βιβλίο, που τιτλοφορείται «Η Τέχνη της Συμφωνίας της: Η Ανείπωτη Ιστορία της Μελάνια Τραμπ» (The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump) βασίζεται σε πάνω από 100 συνεντεύξεις, όπως γράφει η εφημερίδα Washington Post.

Η Τζόρνταν υποστηρίζει πως η Πρώτη Κυρία χρειάστηκε λίγο χρόνο να ηρεμήσει μετά από τις καταγγελίες γυναικών για σεξουαλική κακοποίηση από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, τρεις άνθρωποι κοντά στον Ντόναλντ Τραμπ φέρονται να είπαν στη δημοσιογράφο ότι οι αλλαγές που ζήτησε η Μελάνια έχουν ως στόχο ο Μπάρον να μην παραγκωνιστεί από τις οικογενειακές επιχειρήσεις.

«Ήθελε εγγράφως ότι σε ό,τι αφορά τις οικονομικές ευκαιρίες και την κληρονομιά, ο Μπάρον θα αντιμετωπιζόταν ισότιμα με τα τρία μεγαλύτερα παιδιά του Τραμπ» γράφει η Τζόρνταν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πολλάκις δηλώσει πως είναι υπέρ της ιδέας να προστατεύεται ο πλούτος ενός ανθρώπου μέσω προγαμιαίου συμβολαίου.

Μάλιστα, το 1997 είπε στον Λάρι Κινγκ του CNNi:

«Πιστεύω στο προγαμιαίο συμβόλαιο, παρότι είναι απαίσια έγγραφα. Πιστεύω πραγματικά σε αυτά τα πράγματα».

Ωστόσο, η Στέφανι Γκρίσαμ, υπεύθυνη του γραφείου της Μελάνια Τραμπ, διέψευσε τις πληροφορίες του βιβλίου:

«Άλλο ένα βιβλίο γεμάτο με λανθασμένες πληροφορίες και πηγές για την κ. Τραμπ» τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

Η Μελάνια Τραμπ καθυστέρησε τη μετακόμισή της στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ όταν εξελέγη ο σύζυγός της πρόεδρος της χώρας, λέγοντας πως πρωταρχικός της στόχος ήταν να διατηρήσει τη ζωή του τότε 10χρονου Μπάρον όσο πιο φυσιολογική γίνεται.

New Melania Trump book says she renegotiated her prenuptial agreement, by Kate Bennett

ΔΗΜΟΦΙΛΗ