ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πληροφορίες για τρεις νεκρούς και τραυματίες από επιθέσεις με μαχαίρι στο Ρέντινγκ

Βρετανία: Πληροφορίες για τρεις νεκρούς και τραυματίες από επιθέσεις με μαχαίρι στο Ρέντινγκ
TWITTER / @OllieSirrellLDR

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 23:30 το Σάββατο στη βρετανική αστυνομία, όταν σύμφωνα με τη βρετανική Daily Telegraph τρία άτομα έχασαν τη ζωή του και άλλα δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, έπειτα από επίθεση με μαχαίρι σε σε πάρκο στην πόλη Ρέντινγκ. Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή που βρίσκεται το πάρκο Φόρμπιουρι Γκάρντενς. Λίγο μετά τις 23:50 ώρα Ελλάδος η αστυνομία του Thames Valley επιβεβαίωσε τη σύλληψη ενός ατόμου, ως υπόπτου για την επίθεση.

«Αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα που βρισκόταν στον τόπο του περιστατικού», έγραψαν οι Αρχές.

Ωστόσο, τόσο το BBC όσο και ο Guardian κάνουν λόγο για «αρκετούς νεκρούς», χωρίς, ωστόσο, να δίνουν ακριβή αριθμό επί των θυμάτων.

Ο δημοσιογράφος Όλι Σίρελ ανέβασε στο twitter του εικόνες και βίντεο από τον τόπο της επίθεσης.

Ο βρετανικός Independent μετέδωσε ότι το Βασιλικό Νοσοκομείο του Μπερκσάιρ επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι δύο άτομα έχουν μεταφερθεί με σοβαρά τραύματα στα Επείγοντα Περιστατικά.

Η περιοχή περιμετρικά του πάρκου έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ήδη τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν αναφορές για «πολλαπλές επιθέσεις με μαχαίρι» εναντίον ατόμων που βρίσκονται στο πάρκο.

Νωρίτερα, η αστυνομία της περιοχής Thames Valley ανήρτησε στο twitter σχετικά: «Γνωρίζουμε τις αναφορές στο Φόρμπιουρι Γκάρντενς, στο Ρέντινγκ. Αστυνομικοί βρίσκονται επί τόπου και ερευνούν το περιστατικό».

Η 33χρονη δημοσιογράφος, Κλερ Γκουλντ, η οποία ζει πολύ κοντά στον τόπο, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, ανέβασε στο twitter της: «Δύο ελικόπτερα - ασθενοφόρα και ένα περιπολικό στην περιοχή Κινγκς Μίντοου μετά το περιστατικό στο Φόρμπιουρι Γκάρντενς»

Η περιοχή του Φόρμπιουρι Γκάρντενς είναι το σημείο όπου τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιούνται φιλειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας του κινήματος «Black Lives Matter», αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως το περιστατικό συνδέεται με τις διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Independent, η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ έγραψε στο twitter: «Ανησυχώ βαθύτατα με τις αναφορές που ακούω σχετικά με το περιστατικό στο Ρέντινγκ. Οι σκέψεις μου είναι μαζί με όλους όσοι εμπλέκονται, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας και των σωστικών συνεργείων που βρίσκονται εκεί».

Ο επικεφαλής του δήμου του Ρέντινγκ κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν μακριά από το σημείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ