ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Batman Forever», Τζόελ Σουμάχερ

Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Batman Forever», Τζόελ Σουμάχερ
AP Photo

Ο σκηνοθέτης μεγάλων επιτυχιών, όπως το «Batman Forever», Τζόελ Σουμάχερ πέθανε σε ηλικία 80 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο, όπως ανακοίνωσε ο εκδότης του.

«Πέθανε ήρεμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκδότη, ο οποίος τονίζει πως «όλοι οι φίλοι του και όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, θα τον θυμούνται με αγάπη».

Ο Σουμάχερ ξεκίνησε την καριέρα του από τον χώρο της μόδας, πριν μεταπηδήσει στον «μαγικό» κόσμο του κινηματογράφου ως ενδυματολόγος σε ταινία του Γούντι Άλεν. Έγραψε το πρώτο του σενάριο το 1976, ενώ το σκηνοθετικό του ντεμπούτο έγινε το 1981 με την ταινία «The Incredible Shrinking Woman», όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1985, όταν σκηνοθέτησε την ταινία «St Elmo’s Fire», ενώ ακολούθησε το, ακόμη πιο επιτυχημένο, «The Lost Boys».

Στην αρχή της δεκαετίας του 1990 έβαλε την υπογραφή του στο θρίλερ «Flatliners», το ρομαντικό δράμα «Dying Young» με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς, πριν τελικώς συνεργαστεί με τον Μάικλ Ντάγκλας στην ταινία του 1993 «Falling Down».

Στα 90’s μπήκε στο σημαντικό franchise του Batman, σκηνοθετώντας το «Batman Forever and Batman & Robin». Έκτοτε συνέχισε την σημαντική του πορεία στον χώρο με παραγωγές όπως τα «Phone Booth», «The Number 23» και «Trespass» και συνεργασίες με σημαντικά ονόματα του Χόλιγουντ, όπως η Νικόλ Κίντμαν, ο Κόλιν Φάρελ και ο Τζιμ Κάρεϊ.

Παρότι οι ταινίες του ήταν εμπορικές (υπολογίζεται ότι τα συνολικά κέρδη ανέρχονται σε ποσό άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων), οι κριτικές που δεχόταν δεν ήταν ιδιαίτερα καλές.

«Η επιτυχία μου ενοχλούσε πολύ κόσμο, πάντα», είπε πει κάποτε ο ίδιος. «Ίσως πίστευαν ότι δεν την άξιζα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ