Απάντηση Άγκυρας στον Μακρόν: Η Γαλλία αυτή που «παίζει επικίνδυνο παιχνίδι» στη Λιβύη
Απάντηση στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου σχετικά με τη Λιβύη, δίνει η Άγκυρα, σημειώνοντας πως είναι η Γαλλία αυτή που «παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι» στη Λιβύη και όχι η Τουρκία, όπως υποστήριξε χθες ο Εμανουέλ Μακρόν.
Εξηγώντας η Άγκυρα σημειώνει πως αυτό το κάνει, στηρίζοντας τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην κυβέρνηση της Τρίπολης.
«Με την υποστήριξη που προσφέρει εδώ και χρόνια στους παράνομους παράγοντες, η Γαλλία φέρει σημαντικό μέρος της ευθύνης για το χάος στο οποίο έχει περιέλθει η Λιβύη. Από την άποψη αυτή, στην πραγματικότητα η Γαλλία είναι αυτή που παίζει ένα επικίνδυνο παιγνίδι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.
Χθες, Δευτέρα, ο Μακρόν δήλωσε πως η Τουρκία «παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι» στη Λιβύη, όπου η Άγκυρα υποστηρίζει στρατιωτικά την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Τρίπολης έναντι των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης.
Ο Χάφταρ υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Ρωσία. Η Γαλλία, αν και δημοσίως το αρνείται, κατηγορείται επίσης από την Άγκυρα και μερικούς αναλυτές ότι τον στηρίζει.
«Αν ο Μακρόν έβαζε τη μνήμη του να λειτουργήσει και χρησιμοποιούσε τη λογική του, θα θυμόταν πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η Λιβύη οφείλονται στις επιθέσεις του πραξικοπηματία Χάφταρ που υποστηρίζει», αναφέρει ο Ακσόι σε ανακοίνωσή του.
«Παρόλο που ο πρόεδρος Μακρόν προσπαθεί να κρύψει αυτή την πραγματικότητα εκτοξεύοντας αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της χώρας μας, ο λιβυκός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ τη ζημιά που προκάλεσε στη χώρα του η Γαλλία επιδιώκοντας τα εγωιστικά συμφέροντά της», υποστήριξε επίσης ο Τούρκος εκπρόσωπος.
Πάνω από 40 σχολικές αυλές γίνονται πιο «πράσινες» και δροσερές στην Αθήνα
15:34
Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Άνω των 20 δισ. ευρώ οι ρυθμίσεις οφειλών
15:25
«Οδύσσεια»: Το ιταλικό νησί Φαβινιάνα ετοιμάζεται για κύμα τουρισμού λόγω της ταινίας του Νόλαν
15:15
Σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην ΒΙΠΕ Κορωπίου - Μήνυμα 112 για ετοιμότητα
15:06