Ελβετία: Θανάσιμος τραυματισμός φύλακα από τίγρη σε ζωολογικό κήπο
Θανάσιμα τραυματίστηκε μία φύλακας του ζωολογικού κήπου της Ζυρίχης στην Ελβετία από επίθεση τίγρη Σιβηρίας το Σάββατο.
Όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου, μετά το μεσημέρι, η υπηρεσία επείγουσας ανάγκης του κήπου πληροφορήθηκε ότι μία φύλακας είχε δεχθεί επίθεση από τίγρη της Σιβηρίας εντός του κλουβιού που προορίζεται για τα ζώα αυτά.
Ομάδα φυλάκων έφθασε αμέσως επί τόπου και κατόρθωσε να προσελκύσει το ζώο προς τον εξωτερικό χώρο.
Τραυματισμένη, η φύλακας, 55 ετών, δε μπόρεσε να ανακτήσει τις αισθήσεις της και πέθανε στο σημείο της επίθεσης.
Έρευνα θα διαπιστώσει πώς συνέβη το περιστατικό και «για ποιον λόγο η φύλακας βρισκόταν εντός του κλουβιού ταυτόχρονα με το ζώο».
Η θηλυκή τίγρης με το όνομα Ιρίνα, πήγε στον εν λόγω ζωολογικό κήπο προερχόμενο από τη Δανία ένα χρόνο πριν, αντικαθιστώντας το προηγούμενο θηλυκό ζώο, το οποίο πέθανε.
Σύμφωνα με το reuters, αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος, αλλά και το προσωπικό του ζωολογικού κήπου έλαβαν βοήθεια από ειδικούς.
Ο ζωολογικός κήπος της Ζυρίχης άνοιξε πριν από έναν μήνα, αφού είχε παραμείνει κλειστός εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού.
Πώς θα κινηθούν Μετρό, Τραμ και λεωφορεία από σήμερα Δευτέρα του Πάσχα μέχρι και την Τετάρτη - Δρομολόγια από 5 έως 15 λεπτά
09:57
Σοβαρός τραυματισμός 14χρονου από κροτίδα στο Μενίδι - Έσκασε στα χέρια του
09:40
Liveblog: «Παραβίαση εκεχειρίας πιθανή μετακίνηση στρατιωτικών πλοίων στα Στενά του Ορμούζ» προειδοποιεί το Ιράν - Μπαράζ βομβαρδισμών στο Λίβανο
09:35
ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ: Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγιάρ που πήρε το «τιμόνι» από τον Βίκτορ Όρμπαν μετά από 16 χρόνια - Τι σηματοδοτεί η σαρωτική νίκη του
09:24