ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός-Ινδονησία: Για νεκρούς κάνουν λόγο διεθνή πρακτορεία

Σεισμός-Ινδονησία: Για νεκρούς κάνουν λόγο διεθνή πρακτορεία

Για ανθρώπινες απώλειες κάνουν λόγο διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα δηλώσεις Ινδονήσιων αξιωματούχων, αλλά και τοπικών ΜΜΕ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ερευνών και Διάσωσης, Χερόνιμους Γκούρου, μιλώντας στο Reuters «υπάρχουν άνθρωποι στη Σουμάτρα που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του σεισμού».

Ο Γκούρου δεν έδωσε πάντως ακριβή απολογισμό των θυμάτων.

INDO1

REUTERS / ANTARA FOTO

Άρση των προειδοποιήσεων για τσουνάμι σε Ινδονησία και δυτικές ακτές Αυστραλίας

Ήρθησαν πριν από λίγη ώρα οι προειδοποιήσεις για τσουνάμι που ενδεχομένως να εκδηλωνόταν μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Ινδονησία. Σύμφωνα, δε, με νεότερη ανακοίνωση του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου, το μέγεθος του σεισμού είναι 7,8R ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 24 χλμ. και όχι στα 10, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο (USGS), το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 808 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Παντάνγκ, στη δυτική Σουμάτρα.

Νωρίτερα, οι ινδονησιακές Αρχές είχαν εκδώσει προειδοποιητικό δελτίο για τσουνάμι, το οποίο αφορούσε κυρίως τις περιοχές της δυτικής και βόρειας Σουμάτρα, του Άτσεχ, της Λαμπάνγκ και της Μπενγκούλου.

Σύμφωνα, δε, με προηγούμενη ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Αυστραλίας, από τσουνάμι κινδύνευαν και οι αυστραλιανές δυτικές ακτές.

Αισθητός σε Σιγκαπούρη και Μαλαισία

Αισθητός τόσο στη Σιγκαπούρη, όσο και στη Μαλαισία, έγινε ο σεισμός των 7,8R που σημειώθηκε στην Ινδονησία λίγο μετά τις 08.00 το απόγευμα (τοπική ώρα - 15.00 ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της Σιγκαπούρης στο channelnewsasia.com, ο σεισμός έγινε άμεσα αντιληπτός και μάλιστα ήταν τόσο ισχυρός που ανάγκασε τον κόσμο να βγει έξω από μαγαζιά και κτίρια

INDO2

REUTERS / ANTARA FOTO

  • Ο σεισμός έγινε αισθητός στις πόλεις της Δυτικής Σουμάτρας και στο Μενταβάι, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνήτη της Δ. Σουμάτρας, Ίρβαν Πραϊτίνο. στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, Kompas. Όπως, δε, συμπλήρωσε, η πιθανότητα εκδήλωσης τσουνάμι είναι πλέον κατά πολύ μικρότερη από ότι ήταν λίγο μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου. «Παρόλα αυτά, υπενθυμίζουμε στους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι προσεκτικοί», δήλωσε ο Πραϊτίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ