ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στο Twitter με τον «ναζιστικό χαιρετισμό» των οπαδών του Τραμπ

Σάλος στο Twitter με τον «ναζιστικό χαιρετισμό» των οπαδών του Τραμπ
O Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) μιλά σε προεκλογική συγκέντρωση στο Κάντιλακ (Cadillac) του Μίσιγκαν (Michigan), στις 4 Μαρτίου 2016 REUTERS/Jim Young/Files

Ο Ντόναλντ Τραμπ, φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, δήλωσε σήμερα ότι έμεινε άναυδος από το γεγονός ότι ορισμένοι συνέκριναν τον όρκο που ζητά από τους υποστηρικτές του να δώσουν ενώπιόν του με ναζιστικό χαιρετισμό.

«Το βρίσκω γελοίο», δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφο αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου, που του έθεσε σε τηλεφωνική συνέντευξη το ερώτημα.

«Έως αυτό το τηλεφώνημα, δεν γνώριζα καν ότι αποτελούσε πρόβλημα», τόνισε ο μεγιστάνας, συμπληρώνοντας: «Όλοι στην αίθουσα σηκώνουν τα χέρια τους ψηλά, διασκεδάζουμε».

Σε πολλές προεκλογικές συγκεντρώσεις, μεταξύ αυτών τη συγκέντρωση του Σαββάτου στο Ορλάντο της Φλόριντας, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να σηκώσουν το δεξί τους χέρι ψηλά και να ορκιστούν ότι θα ψηφίσουν εκείνον στις προκριματικές εκλογές.

Φωτογραφία που ανήρτησε δημοσιογράφος της εφημερίδας Washington Post στο Twitter, την οποία και τράβηξε ενώ βρισκόταν στο πίσω μέρος της αίθουσας, πυροδότησε αντιδράσεις στα κοινωνικά μέσα, όπου δεν έλειψαν οι συγκρίσεις μεταξύ του όρκου του Τραμπ με το ναζιστικό χαιρετισμό. Ακόμα κι αν είναι εμφανές ότι τα χέρια των περισσότερων υποστηρικτών του Τραμπ δείχνουν προς τα πάνω και όχι προς τα εμπρός.

Επίσης, πολλοί δεν έχουν καν τα χέρια τους τεντωμένα και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ σηκώνει την παλάμη, αλλά έχει τον αγκώνα λυγισμένο, με τον τρόπο που οι κοινοβουλευτικοί ορκίζονται προτού αναλάβουν καθήκοντα.

«Το μόνο που κάνουν είναι να σηκώνουν το χέρι τους σαν να ψηφίζουν, όχι για να απευθύνουν χαιρετισμό», απάντησε ο δισεκατομμυριούχος σε άλλη τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι σκέφτεται να σταματήσει να ζητά από τους υποστηρικτές του να κάνουν τη συγκεκριμένη κίνηση:

Βεβαίως θα το σκεφτώ, καθώς δεν θέλω να προσβάλω κανέναν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ