ΚΟΣΜΟΣ

Βούλγαροι κυνηγοί κεφαλών καταδιώκουν μετανάστες (vid+pics)

Βούλγαροι κυνηγοί κεφαλών καταδιώκουν μετανάστες (vid+pics)
Ο Βάλεφ, δεύτερος από αριστερά, έχει αρκετούς υποστηρικτές που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις με αυτόν για τους παράτυπους μετανάστες blitz.bg

Την ώρα που χιλιάδες ανθρώπων στοιβάζονται, χωρίς ελπίδα, στην Ειδομένη και υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης, κυνηγοί κεφαλών καταδιώκουν μετανάστες που περνούν τα σύνορα της Βουλγαρίας. 

Το νόμο - όπως τουλάχιστον τον ορίζει ο ίδιος - στα χέρια του έχει πάρει ένας 29χρονος Βούλγαρος, ο οποίος κάνει περιπολίες, κυνηγά και «συλλαμβάνει» παράτυπους μετανάστες στα σύνορα της πατρίδας του με την Τουρκία.

Ο Ντίνκο Βάλεφ, ηλικίας 29 ετών, ενφορούμενος από ρατσιστικά κίνητρα, πήρε το νόμο στα χέρια του επειδή κάποιοι επιχείρησαν να του κλέψουν τη μηχανή και φώναξαν «Αλλάχ». Έκτοτε κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να τους διώξει από τη Βουλγαρία έχοντας μάλιστα και αρκετούς υποστηρικτές.

Ο Βάλεφ οργανώνει περιπολίες, στις οποίες συμμετέχουν άτομα που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις με αυτόν, ότι δηλαδή όλοι οι παράτυποι μετανάστες είναι τζιχαντιστές.

bulg2

Facebook / Dinko Valev

Έχει μάλιστα καταφέρει να αποκτήσει δύο τεθωρακισμένα τα οποία και χρησιμοποιούνται στις περιπολίες, μαζί με σκυλιά και άλογα!

Ο ίδιος υποστηρίζει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα blitz.bg, ότι κάθε μετανάστης που «συλλαμβάνεται» παραδίδεται στην αστυνομία, υπάρχουν όμως φωτογραφίες που τον απεικονίζουν να έχει Σύρους να είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος, απειλώντας τους.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός από τα άτομα που συνδράμουν στις περιπολίες, υπάρχουν και θεωρητικοί υποστηρικτές του Βάλεφ, οι οποίοι έχουν ανοίξει γκρουπ στο Facebook, τον αποθεώνουν και τον χαρακτηρίζουν ως ήρωα.

Ο ίδιος θεωρεί ότι δεν κάνει κάτι κακό ή παράνομο. «Θα το περιέγραφα ως μια αθλητική δραστηριότητα. Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις ως βίαιο έναν αθλητή...».

«Θα επιστρέψουν στην Τουρκία οι πρόσφυγες από πέντε ελληνικά νησια» λέει Τούρκος αξιωματούχος

Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως πέντε ελληνικά νησιά πρόκειται να αδειάσουν από πρόσφυγες στη βάση της συμφωνίας επανεισδοχής που υπογράφτηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία αυτή την εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, ισχυρίστηκε πως οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα έχουν μειωθεί από 6.800 ανθρώπους την ημέρα τον περασμένο Οκτώβρη, στα περίπου 2000 άτομα σήμερα.

Συμπλοκές στην Ειδομένη

Χάος στην Ειδομένη καθώς χιλιάδες πρόσφυγες συνωστίζονται προκειμένου να προλάβουν να αρπάξουν λίγο φαγητό από όσο μοιράζουν οι οργανώσεις. Νωρίτερα, μάλιστα, είχαν σημειωθεί συμπλοκές μεταξύ τους καθώς δεν υπάρχει καμία οργανωμένη διαδικασία διανομής του φαγητού με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ