ΚΟΣΜΟΣ

Πολύνεκρη έκρηξη κοντά σε πάρκο στην Άγκυρα

Πολύνεκρη έκρηξη κοντά σε πάρκο στην Άγκυρα

Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο κοντά σε  κεντρικό πάρκο στην Άγκυρα. Το πρακτορείο Dogan κάνει λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς. Το CNN Turk μεταδίδει πως υπάρχουν τουλάχιστον 75 τραυματίες. Η αστυνομία δεν αφήνει κανέναν να πλησιάσει στην περιοχή. H τουρκική τηλεόραση μετέδωσε πως η έκρηξη συνέβη όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε σταθμό λεωφορείων. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ασθενοφόρα. 

 

Ο καπνός στην περιοχή μπορεί να διακριθεί από απόσταση 2,5 χιλιομέτρων όπως είπε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters. To σημείο της έκρηξης βρίσκεται κοντά στο πάρκο Γκουβέν που αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο. Επίσης στην περιοχή βρίσκονται πολλά κυβερνητικά κτίρια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε σταθμό λεωφορείων.

Σύμφωνα με το Reuters μετά την έκρηξη ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε, δε, ότι υπάρχουν πολλά απανθρακωμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Κιζιλάι.

Εικόνες που αναρτούν χρήστες του Twitter δείχνουν καμένα οχήματα και τουλάχιστον ένα καμένο λεωφορείο.

Η επίθεση έρχεται λιγότερο από ένα μήνα μετά από τρομοκρατικό χτύπημα που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 29 άτομα και την ευθύνη για το οποίο ανέλαβε κουρδική οργάνωση.

Επίσης τον Οκτώβριο του 2015 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 250 τραυματίστηκαν όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε πορεία ειρήνης στη φονικότερη επίθεση στην ιστορία της Τουρκίας.

Διαβάστε ακόμα:

Πολύνεκρο μακελειό στην Άγκυρα - επίθεση κατά στρατιωτών

Πολύνεκρη επίθεση τζιχαντιστών σε τουριστικό θέρετρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ