ΚΟΣΜΟΣ

Αυτά είναι τα 5 πιο περίεργα γεύματα θανατοποινιτών

Αυτά είναι τα 5 πιο περίεργα γεύματα θανατοποινιτών
Mario Tama/Getty Images/Ideal Images

Το τελευταίο πράγμα που σε απασχολεί όταν είσαι θανατοποινίτης και πλησιάζει η στιγμή της εκτέλεσής σου, είναι το ύστατο γεύμα σου.

Κι όμως... Κάποιοι θανατοποινίτες έμειναν στην ιστορία ακριβώς επειδή οι επιθυμίες τους ήταν περίεργες. Ίσως επειδή ήθελαν να το διασκεδάσουν, ίσως επειδή το έβαλαν σκοπό να ζορίσουν τους μάγειρες της φυλακής, ίσως, πάλι, επειδή ήθελαν να... πάνε χορτάτοι. Λεπτομέρεια, πλην όμως, απαραίτητη να επισημανθεί. Οι θανατοποινίτες δικαιούνται να παραγγείλουν ό,τι μα ό,τι θέλουν.

1. Ρόμπερτ Μπιούελ

Ο λόγος για τον οποίο του επιβλήθηκε η θανατική ποινή αφορά στον βιασμό και τη δολοφονία ενός 11χρονου αγοριού στις αρχές της δεκαετίας του '80. Ο λόγος για τον οποίο μπαίνει στη λίστα έχει να κάνει με την επική παραγγελία του για τελευταίο γεύμα. Ήθελε μία ελιά. Χωρίς κουκούτσι, όμως...

olive copy

Sean Gallup/Getty Images/Ideal Images

2. Οντέλ Μπαρνς Τζούνιορ

Οι εντός και εκτός φυλακών υπεύθυνοι για την προετοιμασία «ειδικών γευμάτων» για μελλοθάνατους, σήκωσαν τα χέρια ψηλά στην περίπτωση του. Όταν τον ρώτησαν τι ήθελαν να του μαγειρέψουν, ζήτησε «ειρήνη, ισότητα και δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο».

3. Τζέφρι Ντίλιγχαμ

Το πιο πλουσιοπάροχο (μαζί με αυτό που ακολουθεί) τελευταίο γεύμα θανατοποινίτη στην ιστορία. Ζήτησε (και του έφτιαξαν) ένα τριπλό τσίζμπεργκερ χωρίς μαγιονέζα, μια μεγάλη μερίδα τηγανιτές πατάτες, λαζάνια, σκορδόψωμο, μακαρόνια ογκρατέν, τρία ψωμάκια με κανέλα, πέντε αυγά και οκτώ milk shakes.

4. Τόμας Γκράσο

Εξίσου πλουσιοπάροχο γεύμα, δεδομένου ότι ζήτησε (και έφαγε) ένα διπλό τσίζμπεργκερ, 24 μαγειρεμένα μύδια, μισή πίτα, ένα μάνγκο και σαντιγί, ενώ ήπιε και ένα milk shake.

milk shake

Ethan Miller/Getty Images for Vegas Uncork'd by Bon Appetit/Ideal Images

Το αξιοσημείωτο, πάντως, είναι ότι «έφυγε» απογοητευμένος και εκνευρισμένος. Είχε παραγγείλει μακαρόνια και κονσέρβα με κεφτέδες συγκεκριμένης μάρκας, αλλά οι υπάλληλοι της φυλακής έκαναν λάθος και του έφτιαξαν μια απλή μακαρονάδα. Η ατάκα του πριν την εκτέλεση; «Δεν πήρα τα Spaghetti-O που ζήτησα, αλλά μια απλή μακαρονάδα. Ο Τύπος θα πρέπει να το αναφέρει αυτό για να το μάθει ο κόσμος».

5. Ράσελ Μπρούερ

Κι ως συνήθως, ο πιο περίεργος για το τέλος... Εξαιτίας του Μπρούερ και της παραγγελίας του μπήκαν περιορισμοί σχετικά με την ποσότητα του φαγητού που δικαιούνται οι μελλοθάνατοι των φυλακών του Τέξας. Γιατί; Πολύ απλά διότι παρήγγειλε τηγανητό κοτόπουλο με κρεμμύδια και σάλτσα, ένα τριπλό τσίζμπεργκερ, μια τεράστια ομελέτα με κρέας και λαχανικά, μπάμιες, μισή φραντζόλα ψωμί, μοσχαρίσιο κρέας συνοδευόμενο από σάλτσα μπάρμπεκιου, μία πίτσα, τρία φαχίτας, τρία αναψυκτικά, φυστικοβούτυρο και παγωτό.

Δεδομένης της κατάστασης, όλες του οι επιθυμίες τηρήθηκαν κατά γράμμα και καμμιά δεκαριά φρουροί κουβάλησαν σε δίσκους και σέρβιραν το φαγητό. Φανταστείτε τον εκνευρισμό τους όταν ο Μπρούερ τους είπε «δεν έχω όρεξη». Δεν έφαγε ούτε μπουκιά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ