ΚΟΣΜΟΣ

Κανείς επιζών από τους 224 επιβαίνοντες στο αεροπορικό δυστύχημα στην Αίγυπτο

Κανείς επιζών από τους 224 επιβαίνοντες στο αεροπορικό δυστύχημα στην Αίγυπτο
Τα συντρίμια του ρωσικού αεροσκάφους REUTERS/Stringer

Τραγωδία στο Σινά με 224 νεκρούς, εκ των οποίων 25 παιδιά, επιβαίνοντες της πτήσης 7K9268, από Σαρμ Ελ Σεϊχ προς Αγία Πετρούπολη.  Ενώ οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι επιβαίνοντες μαζί με το πλήρωμα ήταν 224, το μεσημέρι του Σαββάτου, πηγές από την Ρωσική κυβέρνηση, ανέφεραν ότι στο αεροσκάφος είχαν επιβιβαστεί συνολικά 219 άτομα μαζί με το πλήρωμα.

 

Το πρακτορείο Sputnik, το οποίο επικαλείται πηγές από τη ρωσική πρεσβεία, αναφέρει ότι οι επιβάτες ήταν λιγότεροι από τον αριθμό που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα επισήμως από τις αιγυπτιακές αρχές και το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας. "Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, υπήρχαν 212 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος στο αεροπλάνο" σημείωσε ενώ αρχικά όλες οι άλλες πηγές έκαναν λόγο για 217 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα.

Το αεροσκάφος τύπου Boeing A321 ανήκει στην αεροπορική εταιρεία Kogalymavia.

Πηγή: Twitter

Η Μόσχα επιβεβαίωσε μέσω twitter από την ρωσική πρεσβεία στην Αίγυπτο ότι δεν υπάρχουν επιζώντες. Οι συγγενείς των θυμάτων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης αλλά οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν νωρίς καθώς και οι αιγυπτιακές και οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Οι εικόνες από το αεροδρόμιο της Αγ. Πετρούπολης με τους συγγενείς των θυμάτων είναι συγκλονιστικές.
Τα αεροσκάφος, σύμφωνα με Αιγύπτιους αξιωματούχους αντιμετώπιζε σοβαρά μηχανικά προβλήματα την τελευταία εβδομάδα ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το αεροσκάφος κατέπεσε φλεγόμενο.

Η εταιρεία έσπευσε να παραδεχθεί ότι η αιτία δεν είναι ανθρώπινο λάθος. Σύμφωνα με μαρτυρίες από τα σωστικά συνεργεία το αεροσκάφος πρόσεκρουσε με ταχύτητα στο έδαφος καθώς αναφέρθηκε ότι εντοπίστηκαν πτώματα σε ακτίνα 2 χλμ.


πηγή:Reuters

Ο πιλότος είχε επιχειρήσει να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Αλ Αρίς, ωστόσο κατέπεσε σε απόσταση 50 χλμ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Airbus το αεροσκάφος είναι ηλικίας 18 ετών και αγοράστηκε από την εταιρεία Μetrojet το 2012.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 150 πτώματα. Οι σοροί μεταφέρονται αεροπορικώς στο Κάϊρο. Ο ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε έρευνα για τις συνθήκες του αεροπορικού δυστυχήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ