ΚΟΣΜΟΣ

Στόχος της NASA είναι να σταματήσει την ατμοσφαιρική ρύπανση

Στόχος της NASA είναι να σταματήσει την ατμοσφαιρική ρύπανση
NASA

Η ατμοσφαιρική ρύπανση θεωρείται αιτία θανάτου για 152.000 ανθρώπους ετησίως στην Αμερική, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ έχει στόχο να στείλει ένα δορυφόρο σε τροχιά γύρω από τη Γη, ώστε να γίνεται παρακολούθηση των ρύπων. Τα πρώτα βήματα εξέτασης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης έγιναν το 1970, όταν μετεωρολογικοί δορυφόροι στάλθηκαν προς εξερεύνηση στις ατμόσφαιρες της Αφροδίτης και του Άρη, όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα της NASA.

Η περιβαλλοντική μόλυνση έχει προκαλέσει αραίωση του προστατευτικού στρώματος του όζοντος, του υψηλότερου στρώματος στην ατμόσφαιρα της Γης, η οποία επιτρέπει την είσοδο περισσότερης ηλικιακής ενέργειας, με αποτέλεσμα να λιώνουν οι πάγοι, το φαινόμενο δηλαδή του θερμοκηπίου.

Η διαστημική υπηρεσία έχει λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της, τον κίνδυνο για την παγκόσμια υγεία και το μέλλον του πλανήτη και με τις νέες τεχνολογίες που διαθέτει, στοχεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η πρώτη απόπειρα αποστολής δορυφόρου, που θα συλλέξει στοιχεία για τις τοπικές συνθήκες της ρύπανσης, θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα με αποστολή πάνω από τη Νότια Κορέα.

Διαβάστε ακόμα: Σε τροχιά ο δεύτερος ευρωπαϊκός δορυφόρος που θα... προσέχει τη Γη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ