ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκινά η εξέταση των μαύρων κουτιών από τους ειδικούς

Ξεκινά η εξέταση των μαύρων κουτιών από τους ειδικούς
Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Ισμαήλ στο τόπο συντριβής του ρωσικού αεροπλάνου REUTERS/Stringer

Δικαστικές και κυβερνητικές πηγές στην Αίγυπτο δήλωσαν ότι Αιγύπτιοι και Ρώσοι ειδικοί ξεκίνησαν την εξέταση των δύο μαύρων κουτιών του αεροσκάφους και η εξέτασή τους γίνεται στο υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας στο Κάιρο.

Τα δύο μαύρα κουτιά, το ένα από τα οποία περιέχει τις παραμέτρους της πτήσης και το άλλο τις ηχογραφημένες συνομιλίες και τους θορύβους μέσα στο πιλοτήριο, περιέχουν δεδομένα που έχουν κρίσιμη σημασία για να βρεθούν τα αίτια της καταστροφής

Τώρα εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια της ομάδας διερεύνησης αν θα αποκαλύψουν τις πληροφορίες που έχουν στο κοινό.

Όπως προβλέπεται από την διαδικασία θα περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος πριν αποσαφηνιστούν τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει χθες ότι εντόπισαν συντρίμμια από το μοιραίο αεροσκάφος σε περίμετρο περίπου 8 χιλιομέτρων, το οποίο, σύμφωνα με ειδικούς, δείχνει υποθετικά ότι το Airbus A321-200 της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας Metrojet, δεν έπεσε στο έδαφος ακέραιο, αλλά είχε διαλυθεί ή εκραγεί εν πτήσει.

Η περίμετρος των ερευνών επεκτάθηκε σήμερα στα 15 χιλιόμετρα δήλωσε αξιωματικός του στρατού που μετέχει στις έρευνες μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο από στρατιωτική βάση στην Χασάνα, στο κέντρο της επαρχίας του Βορείου Σινά, και σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από τον τόπο του δυστυχήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ