ΚΟΣΜΟΣ

Μπ. Ομπάμα: Καμία τρομοκρατική ενέργεια δεν θα αλλάξει αυτό που είμαστε

Μπ. Ομπάμα: Καμία τρομοκρατική ενέργεια δεν θα αλλάξει αυτό που είμαστε
Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλά για τη χειρότερη μαζική ένοπλη δολοφονία στην ιστορία των ΗΠΑ, σε διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 REUTERS/Joshua Roberts

O Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama) καταδίκασε απόψε το μακελειό στο Ορλάντο της Φλόριντας, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια και ενέργεια μίσους».

Στο σύντομο διάγγελμά του, ο Ομπάμα επισήμανε ότι «καμία τρομοκρατική ενέργεια, καμία ενέργεια μίσους δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που είμαστε».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το FBI ηγείται των ερευνών για την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο, που στοίχισε την ζωή σε πενήντα ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων τόσων.

To κλαμπ Pulse, όπου συνέβη το τραγικό γεγονός, αποτελεί δημοφιλή προορισμό διασκέδασης για την LGBT κοινότητα της πόλης.

Προς το παρόν, οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν διαλευκάνει τα ακριβή κίνητρα του δράστη, είπε ο Ομπάμα.

Έκανε δε λόγο για μια θλιβερή ημέρα για την κοινότητα των LGBT (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Διεμφυλικοί), υπογραμμίζοντας ότι η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε Αμερικανού είναι επίθεση εναντίον όλων των Αμερικανών πολιτών.

Όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες προς τιμήν των θυμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ