ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Ο Μ.Κοσμίδης, δημ/φος, για το δημοψήφισμα, τις εξελίξεις, τα στοιχήματα (vid)

Λονδίνο: Ο Μ.Κοσμίδης, δημ/φος, για το δημοψήφισμα, τις εξελίξεις, τα στοιχήματα (vid)
REUTERS/Hannibal Hanschke

Τη διαδικασία του δημοψηφίσματος που θα κρίνει την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιγράφει από το Λονδίνο ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κοσμίδης.

Η διαδικασία θα αρχίσει την Πέμπτη το πρωί στις 7:00 τοπική ώρα, δηλαδή 9:00 Ελλάδος και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 το βράδυ, τοπική ώρα, γύρω στα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος.

«Αν όλα πάνε καλά και η διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι σχετικά μεγάλη θα έχουμε τα πρώτα συμπεράσματα κατά τις 4:30 το πρωί ώρα Βρετανίας, 6:30 ώρα Ελλάδος», λέει ο Μιχάλης Κοσμίδης και προσθέτει:

Αν η διαφορά είναι πάρα πολύ μικρή και τα δύο στρατόπεδα τα χωρίζουν ελάχιστες ποσοστιαίες μονάδες θα έχουμε τα αποτελέσματα λογικά γύρω στις 7:30 το πρωί της Παρασκευής, τοπική ώρα (9:30 ώρα Ελλάδος).

Οι εκλογείς θα ψηφίσουν σε πάνω από 380 εκλογικά κέντρα σε όλη τη Βρετανία. Τα εκλογικά κέντρα με τη σειρά τους θα στείλουν τα αποτελέσματα σε 12 μεγάλα περιφερειακά κέντρα, τα οποία θα τα δώσουν στο μεγάλο κέντρο της εφορευτικής επιτροπής.

Δημοσκοπήσεις: Μάχη στήθος με στήθος

Δύο μέρες πριν από το δημοψήφισμα οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν τα δύο στρατόπεδα πάρα πολύ κοντά.

«Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εφημερίδας Telegraph προηγείται με 53% η πλευρά που θέλει την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ και ακολουθεί το Brexit με 46%. Αντίστροφη εικόνα από την εφημερίδα Times, η οποία δίνει 51% υπέρ του Brexit και 49% υπέρ της παραμονής» λέει ο δημοσιογράφος.

Την εικόνα αποτυπώνει η εφημερίδα Financial Times που κάνει συγκέντρωση όλων των δημοσκοπήσεων και δίνει και στις δύο πλευρές από 44%.

Ρεκόρ στοιχημάτων

Όπως λέει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κοσμίδης, το γεγονός ότι πρόκειται για μία πολύ κρίσιμη και αμφίρροπη μάχη έχει οδηγήσει πάρα πολλούς Βρετανούς να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία ποντάροντας σε εταιρείες στοιχημάτων.

Τα στοιχήματα έχουν ξεπεράσει και εκείνα για τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου το 2014

ΔΗΜΟΦΙΛΗ